Οι κινεζικές επιχειρήσεις στο Μπαγκλαντές προσφέρουν 550.000 ευκαιρίες απασχόλησης

Οι κινεζικές επιχειρήσεις στο Μπαγκλαντές έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής περίπου 550.000 ευκαιρίες απασχόλησης στη χώρα της Νότιας Ασίας, ενισχύοντας σημαντικά την απασχόληση μεταξύ των ντόπιων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η κινεζική πρεσβεία στο Μπαγκλαντές.

Η Έκθεση Κοινωνικής Ευθύνης των Κινεζικών Επιχειρήσεων στο Μπαγκλαντές, που κυκλοφόρησε την Κυριακή, έδειξε ότι υπάρχουν 27 κινεζικά έργα στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και της ενέργειας, διασφαλίζοντας τη διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος του Μπαγκλαντές, εκτός από 12 αυτοκινητόδρομους, 21 γέφυρες και επτά σιδηροδρομικές γραμμές που κατασκευάστηκαν από κινεζικές εταιρείες στο Μπαγκλαντές.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις συμμετείχαν επίσης σε διάφορα έργα όπως η επεξεργασία λυμάτων, η εκπαίδευση ποταμών, η επεξεργασία επιφανειακών υδάτων και η ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης, τα οποία βοήθησαν σημαντικά στη βελτίωση της κοινωνικής ανάπτυξης και της διαβίωσης των ανθρώπων, ανέφερε η έκθεση με τίτλο «Σύμπραξη Κίνας-Μπανγκλαντές, χτίζοντας ισχυρότερες κοινότητες μαζί».

Πάνω από 100 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο Yao Wen, ο Κινέζος πρεσβευτής στο Μπαγκλαντές, και ο Tipu Munshi, ο υπουργός Εμπορίου του Μπαγκλαντές, παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης της έκθεσης την Κυριακή.

Ο Munshi επικρότησε τον σημαντικό ρόλο των κινεζικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη του Μπαγκλαντές και την υποστήριξη της Κίνας προς την ανάπτυξη υποδομών του Μπαγκλαντές, ιδίως παρέχοντας πολλές θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Yao είπε ότι εμπνευσμένες από την Πρωτοβουλία Belt and Road, οι κινεζικές επιχειρήσεις στο Μπαγκλαντές έχουν εφαρμόσει την Global Development Initiative και μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες και επιτεύγματα με τους ομολόγους τους στο Μπαγκλαντές για να βοηθήσουν το Μπαγκλαντές να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές του δυνατότητες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του Μπαγκλαντές χαιρέτησαν τις κοινωνικές ευθύνες των κινεζικών επιχειρήσεων στο Μπαγκλαντές και ευχαρίστησαν τις κινεζικές επιχειρήσεις για τη συμβολή τους στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *