Ο Κινέζος πρωθυπουργός έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Μογγολίας

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang συναντήθηκε την Τετάρτη με τον επισκεπτόμενο Πρωθυπουργό της Μογγολίας Luvsannamsrai Oyun-Erdene στο Πεκίνο, υποσχόμενος περαιτέρω προσπάθειες για την εμβάθυνση της πολιτικής αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα και η Μογγολία είναι σημαντικοί γείτονες που συνδέονται με βουνά και ποτάμια, ο Li είπε ότι η ανάπτυξη μακροπρόθεσμης και σταθερής καλής γειτονίας εξυπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο λαών.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Μογγολία για να εφαρμόσει πιστά τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών, να συνεχίσει να εμπλουτίζει τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Μογγολίας, να εμβαθύνει την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και να επιταχύνει την οικοδόμηση μιας κοινότητας Κίνας-Μογγολίας με ένα κοινό μέλλον για να ωφεληθούν καλύτερα οι δύο λαοί.

Ο Li είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει αμοιβαία υποστήριξη σε θέματα που σχετίζονται με τα βασικά συμφέροντα και τις μεγάλες ανησυχίες των δύο χωρών. Καθώς η Κίνα προωθεί τον κινεζικό εκσυγχρονισμό, ο Li είπε ότι είναι πρόθυμος να εμβαθύνει τη συνεργασία σε διάφορους τομείς με τη Μογγολία και καλωσορίζει τη μογγολική πλευρά να μοιραστεί τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η ανάπτυξη της Κίνας.

Προέτρεψε προσπάθειες για τη συνέργεια των στρατηγικών με βελτιωμένο τρόπο, την από κοινού οικοδόμηση μιας υψηλής ποιότητας Belt and Road, τη διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων και την επέκταση της συνεργασίας στους τομείς της εξόρυξης και της ενέργειας. Είπε επίσης ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των συνόρων και των λιμανιών, την εντατικοποίηση της συνεργασίας για τον έλεγχο της ερημοποίησης, την ενίσχυση των ανταλλαγών σε τομείς όπως ο τουρισμός και η εκπαίδευση και η προώθηση της φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Η Κίνα θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στη Μογγολία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της τελευταίας, πρόσθεσε ο Li.

Από την πλευρά του, ο Oyun-Erdene είπε ότι η ενίσχυση της συνεργασίας με την Κίνα αποτελεί προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική της Μογγολίας. Η Μογγολία τηρεί την αρχή της μίας Κίνας και ευχαριστεί την Κίνα για την πολύτιμη υποστήριξη στις προσπάθειες της Μογγολίας για την καταπολέμηση του COVID-19, είπε.

Η Μογγολία είναι πρόθυμη να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Κίνα σε τομείς όπως τα λιμάνια, η ενέργεια και τα ορυχεία, η επιστήμη και η τεχνολογία, ο τουρισμός, η καταπολέμηση της διαφθοράς, ο έλεγχος της ερημοποίησης, ο πολεοδομικός σχεδιασμός και οι υποθέσεις νεολαίας για να φέρει τους διμερείς δεσμούς σε νέα ύψη, είπε ο Oyun-Erdene.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Li και ο Oyun-Erdene έγιναν μάρτυρες της υπογραφής πολλαπλών εγγράφων διμερούς συνεργασίας σε θέματα όπως οι μεταφορές, τα οικονομικά, η καραντίνα, τα μέσα ενημέρωσης και η διατήρηση της άγριας ζωής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *