Η περιοχή Beijing-Tianjin-Hebei βλέπει αύξηση του εξωτερικού εμπορίου τον Ιανουάριο-Μάιο

Η περιοχή Beijing-Tianjin-Hebei σημείωσε αύξηση του εξωτερικού της εμπορίου κατά 5,9% σε ετήσια βάση στα 2,07 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 287 δισεκατομμύρια ευρώ) τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Τελωνείο Shijiazhuang.

Το εξωτερικό εμπόριο της περιοχής αντιπροσώπευε το 12,3% του συνόλου της χώρας κατά την περίοδο.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, οι εισαγωγές της περιοχής έφτασαν τα 1,53 τρισεκατομμύρια γιουάν, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 4%, ενώ οι εξαγωγές της ανήλθαν σε σχεδόν 542 δισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένες κατά 11,6% σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα μηχανικά και ηλεκτρικά προϊόντα αντιπροσώπευαν περίπου το ήμισυ της συνολικής αξίας των εξαγωγών, ενώ τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου σημείωσαν ισχυρή αύξηση των εξαγωγών, αυξημένα κατά 81,7% σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, το αργό πετρέλαιο είναι το κύριο εισαγωγικό είδος της περιοχής, καταλαμβάνοντας πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής αξίας των εισαγωγών. Τα εισαγόμενα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και τα γεωργικά προϊόντα σημείωσαν επίσης ταχεία ανάπτυξη κατά την περίοδο.

Η Κίνα ξεκίνησε τη στρατηγική του συντονισμού της ανάπτυξης της εθνικής πρωτεύουσας του Πεκίνου και του γειτονικού δήμου Tianjin και της επαρχίας Hebei στις αρχές του 2014 για να δημιουργήσει ένα μοντέλο με καλύτερη οικονομική δομή, καθαρότερο περιβάλλον και βελτιωμένες δημόσιες υπηρεσίες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *