Η κομητεία Gutian της Κίνας σημειώνει επιτυχία στην καλλιέργεια μανιταριών

Με πάνω από 50 χρόνια προσπαθειών για την καλλιέργεια βρώσιμων μυκήτων, η κομητεία Gutian στην πόλη Ningde, στην επαρχία Fujian της νοτιοανατολικής Κίνας, έχει σημειώσει επιτυχία στη βιομηχανική ανάπτυξη, τη δημιουργία εμπορικών σημάτων και τη βελτίωση της διαβίωσης των ανθρώπων.

Παράγοντας 910.000 τόνους βρώσιμων μυκήτων το 2022, η κομητεία Gutian παρήγαγε αξία παραγωγής 6,2 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 865 εκατομμύρια ευρώ). Μεταξύ αυτών, η παραγωγή τρέμελας ξεπέρασε τους 385.000 τόνους, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 90% του παγκόσμιου συνόλου, σύμφωνα με μια μπλε βίβλο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο νομός συνέχισε να αναβαθμίζει την καλλιέργεια και την παραγωγή βρώσιμων μυκήτων τα τελευταία πενήντα χρόνια. Σύμφωνα με τον Tan Guoliang, επικεφαλής της ένωσης βρώσιμων μυκήτων της Gutian, που οδηγεί στο κύμα της ψηφιοποίησης και της ευφυΐας, η παραγωγή, η εφοδιαστική και οι πωλήσεις τρέμελας της Gutian έχουν αποκτήσει ατμό, σχηματίζοντας ένα στενό βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Η αξία της επωνυμίας της τρεμελιάς Gutian έφτασε τα 8,991 δισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με μια κατάταξη της αξίας της επωνυμίας των βάσεων παραγωγής βρώσιμων μυκήτων της Κίνας που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τη θρεπτική αξία και τη λειτουργία υγειονομικής περίθαλψης της τρέμελας, η κομητεία ενίσχυσε την ικανότητά της σε βάθος επεξεργασίας βρώσιμων μυκήτων, παράγοντας βρώσιμα καρυκεύματα, μπισκότα και πίτες και κρασί, που είναι δημοφιλή στην αγορά.

Χάρη στην υγιή ανάπτυξη της βιομηχανίας tremella, χιλιάδες αγρότες έχουν βγει από τη φτώχεια. Συνολικά 235 χωριά παράγουν εδώδιμους μύκητες μεταξύ 279 χωριών του νομού, με περίπου 300.000 ανθρώπους να εργάζονται στη βιομηχανία. Το 2022, το κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα των αγροτών στην κομητεία Gutian ξεπέρασε τα 24.000 γιουάν, κατατάσσοντας την πρώτη θέση στην πόλη Ningde για 19 συναπτά έτη, σύμφωνα με τον Zhou Xiang, διευθυντή του κέντρου βιομηχανικής ανάπτυξης βρώσιμων μυκήτων της Gutian.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *