Η κοινοπραξία Αιγύπτου-Κίνας ξεκινάει την 1η εξέδρα πετρελαίου

Η Αίγυπτος αποκάλυψε την Τετάρτη την πρώτη της τοπική εξέδρα πετρελαίου στο λιμάνι Ain Sokhna στη βορειοανατολική Αίγυπτο.

Το σύστημα είναι αυτόματο με ισχύ 2.000 ίππων, τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενη εξέδρα στην ξηρά, κατασκευάστηκε από κοινοπραξία Αιγύπτου-Κίνας.

«Αυτή είναι η πρώτη κατασκευασμένη στην Αίγυπτο γεώτρηση πετρελαίου και θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση των προγραμμάτων εκσκαφής και εκσκαφής σε περιοχές εδάφους», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Tarek El-Molla στην τελετή παράδοσης.

Πρόσθεσε ότι η κατασκευή εκσκαφέων σε τοπικό επίπεδο είναι ένα νέο και σημαντικό βήμα που δίνει τη δυνατότητα στον τομέα του πετρελαίου να κάνει βέλτιστη χρήση των δυνατοτήτων του και να επιταχύνει τα σχέδιά του για γεωτρήσεις για να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και τους πόρους φυσικού αερίου, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης για πετρέλαιο.

«Ο εκσκαφέας είναι ένα μοντέλο γόνιμης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου και της Κίνας και ένα επιτυχημένο παράδειγμα για τη μεταφορά της κατασκευαστικής τεχνολογίας από την Κίνα στην Αίγυπτο», δήλωσε ο El-Molla.

Εν τω μεταξύ, ο Zhang Chaoyang, υπουργός της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο, δήλωσε ότι η επιτυχής παράδοση του έργου είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα χρόνιας καλής συνεργασίας μεταξύ των κινεζικών εταιρειών και των Αιγύπτιων εταίρων τους.

Αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της ενεργού συμμετοχής εταιρειών που χρηματοδοτούνται από την Κίνα στην Αίγυπτο στην κοινή κατασκευή της «Πρωτοβουλίας Belt and Road», είπε ο Zhang.

Ως παραγωγός του εκσκαφέα, η Egyptian Petroleum HH Rig Manufacturing S.A.E Co. συγχρηματοδοτήθηκε από θυγατρικές της κινεζικής Honghua Group Ltd και της Egyptian General Petroleum Corporation.

Ο Zhu Hua, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Honghua Group Ltd, είπε στο Xinhua ότι η τοπική παραγωγή του γεωτρύπανου στην Αίγυπτο μείωσε την έλλειψη εισαγόμενου εξοπλισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα και εκπαίδευσε τοπικά τεχνικά ταλέντα για να βοηθήσει την ανεξάρτητη εξόρυξη της χώρας και να βελτιώσει την αποδοτικότητα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *