Η Κίνα δείχνει μεγάλες δυνατότητες ανάκαμψης της αεροπορικής βιομηχανίας

“Η πρόσφατη αεροπορική έκθεση του Παρισιού, Paris Air Show, παρουσίασε μια πολλά υποσχόμενη ανάκαμψη για τον κλάδο των αερομεταφορών. Η Airbus παραμένει προσηλωμένη στο να κάνει βήματα στην κινεζική αγορά”, δήλωσε ο George Xu, διευθύνων σύμβουλος της Airbus China, σε πρόσφατη συνέντευξη στο Xinhua.

Kατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης του Παρισιού 2023, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ο Xu είπε ότι η εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά αερομεταφορών της Κίνας θα φέρει νέες ευκαιρίες, ενώ ο κλάδος επιδιώκει να απελευθερώσει τις ανθρακούχες εκπομπές.

To Paris Air Show συγκέντρωσε τους γίγαντες της αεροναυπηγικής του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Boeing και Airbus, για να παρουσιάσουν τεχνολογία αιχμής και να οραματιστούν το μέλλον της αεροπορίας.

«Όλοι είναι πρόθυμοι να επικοινωνήσουν και η ζήτηση της αγοράς είναι εμφανής», είπε ο Xu. Η Πρόβλεψη Παγκόσμιας Αγοράς 2023, που κυκλοφόρησε στις 13 Ιουνίου από την Airbus, αποκάλυψε ότι η ζήτηση για νέα επιβατικά και φορτηγά αεροσκάφη προβλέπεται να φθάσει τις 40.850 μεταξύ 2023 και 2042. Από αυτό το σύνολο, περίπου 9.440 αεροσκάφη, ή το 23%, αναμένεται να διατεθούν στην κινεζική αγορά.

“Η αγορά αερομεταφορών της Κίνας έχει ανακάμψει γρήγορα. Ανυπομονούμε να αναζητήσουμε περισσότερες συνομιλίες με πελάτες κινεζικών αεροπορικών εταιρειών”, πρόσθεσε ο Xu. «Η Κίνα έχει δείξει μεγάλη βιομηχανική ανθεκτικότητα τα τελευταία τρία χρόνια».

Η συνεργασία μεταξύ της Airbus και των Κινέζων εταίρων της καλύπτει ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα, από την προμήθεια, την παραγωγή και την εγκατάσταση μεγάλων εξαρτημάτων έως την τελική συναρμολόγηση και παράδοση αεροσκαφών, σύμφωνα με τον Xu.

Τώρα εργαζόμαστε με τους Κινέζους εταίρους μας για να βελτιώσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος. Με την ανάπτυξη της αεροπορικής βιομηχανίας της Κίνας, πιστεύουμε ότι στην Κίνα θα εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικοί προμηθευτές παγκοσμίως.”

Ο Xu είπε ότι η απαλλαγή από τις ανθρακούχες αερομεταφορές θα επηρεάσει σημαντικά τη βιομηχανία και θα παράσχει την απαραίτητη ώθηση.

Σε προηγούμενη επίσκεψη στην Κίνα, τα στελέχη της Airbus υπέγραψαν νέα συμφωνία με την China National Aviation Fuel Group Corporation για την εντατικοποίηση της συνεργασίας στην παραγωγή και ανάπτυξη κοινών προτύπων για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, ένα βιοκαύσιμο που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία αεροσκαφών με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Η στροφή από τα ορυκτά καύσιμα στα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα είναι κρίσιμη για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050 στην παγκόσμια αεροπορία. Από την άποψη αυτή, ο Xu είπε ότι η Κίνα θα μπορούσε να συμβάλει στην απαλλαγή των αεροπορικών μεταφορών λόγω των πλούσιων πόρων της σε βιώσιμα καύσιμα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *