Η έκθεση China-Africa σημειώνει την υψηλότερη συμμετοχή

Η τρίτη Οικονομική και Εμπορική Έκθεση Κίνας-Αφρικής ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με 120 έργα συνολικής αξίας 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ να υπογραφούν, δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι.

Η τετραήμερη εκδήλωση ξεκίνησε την Πέμπτη στην Changsha, πρωτεύουσα της επαρχίας Hunan της κεντρικής Κίνας. Η Hunan είναι μια από τις πιο ενεργές επαρχίες της χώρας σε οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με την Αφρική.

Με 1.700 ξένους επισκέπτες και περισσότερους από 10.000 εγχώριους επισκέπτες, η συμμετοχή στη φετινή έκθεση ήταν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, δήλωσε ο Zhou Yixiang, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της επαρχιακής κυβέρνησης Hunan.

Ο αριθμός των εκθετών και ο αριθμός των αφρικανικών εκθεμάτων γνώρισαν ιστορικά υψηλά, με αντίστοιχα ποσοστά να αυξάνονται κατά 70% και 166% από την προηγούμενη έκθεση, δήλωσε ο Shen Yumou, επικεφαλής του τμήματος εμπορίου του Hunan.

Στην έκθεση συμμετείχαν και οι 53 αφρικανικές χώρες που έχουν διπλωματικούς δεσμούς με την Κίνα, 12 διεθνείς οργανισμοί, περισσότερες από 1.700 κινεζικές και αφρικανικές επιχειρήσεις, επιχειρηματικές ενώσεις, εμπορικά επιμελητήρια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είπε ο Shen.

«Αποδεικνύει την ισχυρή ζωτικότητα και την ανθεκτικότητα της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Κίνας-Αφρικής», είπε.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αφρικής και η τέταρτη μεγαλύτερη πηγή επενδύσεών της. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και Αφρικής ανήλθε συνολικά σε 282 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, οι νέες άμεσες επενδύσεις της Κίνας στην Αφρική ανήλθαν συνολικά σε 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 24% από έτος σε έτος.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *