Φόρουμ Κίνας-ASEAN 2023

Το Σάββατο, στην τουριστική πόλη Guilin στη νότια Κίνα, ολοκληρώθηκε το τριήμερο φόρουμ Κίνας-ASEAN 2023, αφιερωμένο στην καινοτομία και τη συνεργασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε συμμετέχοντες από την Κίνα και τις χώρες μέλη της ASEAN, καθώς και εκπροσώπους από διεθνείς οργανισμούς, επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για θέματα όπως η μεταφορά πράσινων τεχνολογιών, τουριστικών πόλεων και εμπειρίες στην κατασκευή εθνικών ζωνών επίδειξης καινοτομίας των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί ενεργά με τις χώρες της ASEAN, να μοιραστεί πρακτικές εμπειρίες και επιτεύγματα στη βιώσιμη ανάπτυξη και να δώσει ένα καλό παράδειγμα εξωτερικής συνεργασίας“, δήλωσε ο Zhu Xuehua, αξιωματούχος του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας.

«Η συνάντηση εδώ στο Guilin, σε μια πόλη με εκπληκτική θέα, βουνά, ποτάμια και μια ζωντανή κουλτούρα ταπισερί, είναι μια ισχυρή υπενθύμιση της επείγουσας ανάγκης να ακολουθήσει κανείς μια βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός – που θα διατηρήσει αυτούς τους άφθονους πόρους για τις μελλοντικές γενιές», είπε ο James George, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο George πρόσθεσε ότι η ζωντανή και μακροχρόνια εταιρική σχέση μεταξύ Κίνας και ASEAN αποτελεί απόδειξη της δύναμης της περιφερειακής συνεργασίας και μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιτάχυνση της προόδου προς τις κοινές φιλοδοξίες των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι φανταστικοί λόφοι του Guilin

Ο ποταμός Li Jiang, ένα από τα 10 κορυφαία θαλάσσια αξιοθέατα στον κόσμο, ελίσσεται νωχελικά ανάμεσα στις καρστικές κορυφές, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Ένα όνειρο φωτογράφων, ένας προορισμός που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τα ασβεστολιθικά πετρώματα που προεξέχουν από αυτό σχηματίστηκαν πριν από περισσότερα από 300 εκατομμύρια χρόνια, όταν άρχισαν να σχηματίζονται κοιτάσματα ασβεστόλιθου στον βυθό της θάλασσας. Τα πετρώματα που παράγονται με αυτόν τον τρόπο ανυψώθηκαν περίπου εκατόν ογδόντα εκατομμύρια χρόνια πριν. Υποκείμενα στη δράση του νερού και του αέρα, υπέστησαν διάβρωση, η οποία τους έδωσε τα σημερινά ασυνήθιστα σχήματα.

Το Guilin βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Li, περιτριγυρισμένο από μαγευτικά, παραμυθένια σκηνικά. Η πόλη έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους της, από σκαλιστές ορυζώνες μέχρι ποτάμια και γραφικές λίμνες. Ωστόσο, το Guilin είναι περισσότερο γνωστό για τους ασβεστολιθικούς λόφους και τις σπηλιές του, μοναδικά φυσικά θαύματα από τα οποία η κινεζική ζωγραφική και η ποίηση έχουν αντλήσει έμπνευση για αιώνες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *