Ανοίγει το φόρουμ για τη συνεργασία Κίνας Ιαπωνίας και Κορέας

Το Διεθνές Φόρουμ Τριμερούς Συνεργασίας 2023, στο οποίο συμμετέχουν η Κίνα, η Ιαπωνία και η Δημοκρατία της Κορέας (ROK), ξεκίνησε τη Δευτέρα στην πόλη Qingdao, στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, υπογραμμίζοντας τη μελλοντική συνεργασία και τις ανταλλαγές μεταξύ των χωρών.

Με θέμα «Αναζωογόνηση της Τριμερούς Συνεργασίας στην Εποχή μετά τον CoVID: Επικοινωνία, Συνδεσιμότητα και Κοινότητα», η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται δια ζώσης για πρώτη φορά από το 2020 λόγω του αντίκτυπου του COVID-19, δήλωσε ο διοργανωτής της.

Η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών είναι ζωτικής σημασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα της Βορειοανατολικής Ασίας και έχει μεγάλη σημασία για την ευημερία και την ανάπτυξη της Ασίας και του κόσμου γενικότερα, δήλωσε ο Ou Boqian, γενικός γραμματέας της Τριμερούς Γραμματείας Συνεργασίας (TCS), κατά τη διάρκεια την τελετή έναρξης.

Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορεά αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού και το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας. Η ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας είναι τόσο μια αποστολή που παρουσιάζεται στις τρεις χώρες από την εποχή όσο και η προσδοκία των λαών των τριών χωρών, ανέφεραν οι συμμετέχοντες στο φόρουμ.

Το φετινό φόρουμ συνδιοργανώνεται από το TCS, την Ένωση Δημόσιας Διπλωματίας της Κίνας και τη δημοτική κυβέρνηση του Qingdao.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *