Οι χειροτεχνίες με άχυρο στο Shandong Tancheng γίνονται δημοφιλείς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Ως μια μεγάλη γεωργική κομητεία στην Κίνα με πλούσιους πόρους άχυρου, η κομητεία Tancheng, που βρίσκεται στην πόλη Linyi της επαρχίας Shandong της ανατολικής Κίνας, έχει ιδρύσει πολλούς συνεταιρισμούς τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζοντας χειροτεχνίες από άχυρο και πουλώντας τις σε ολόκληρη τη χώρα και σε περισσότερες από 20 χώρες και περιοχές στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής σιταριού, οι αγρότες στην πόλη Tancheng στεγνώνουν και αποστειρώνουν το συγκομισμένο σιτάρι και άλλα άχυρα και τα υφαίνουν σε χειροτεχνίες όπως φωλιές κατοικίδιων ζώων, οι οποίες όχι μόνο αποφεύγουν την περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλείται από το κάψιμο άχυρων, αλλά αυξάνουν και το εισόδημα των αγροτών.

Η ύφανση με άχυρο στην κομητεία Tancheng έχει ιστορία πάνω από 100 χρόνια. Με τη δημιουργία διαφοροποιημένων καναλιών πωλήσεων, οι χειροτεχνίες με άχυρο, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον, έχουν γίνει δημοφιλείς στους καταναλωτές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δήλωσε ο Wang Chunliang, επικεφαλής ενός τοπικού συνεταιρισμού χειροτεχνίας.

Από φέτος την άνοιξη, κατά μέσο όρο δεκάδες χιλιάδες χειροτεχνίες από άχυρο έχουν πωληθεί στο διαδίκτυο κάθε μήνα, πρόσθεσε ο Wang.

Επί του παρόντος, περισσότεροι από 10.000 αγρότες σε 20 χωριά στην κομητεία Tancheng ασχολούνται με τη βιομηχανία ύφανσης και επεξεργασίας άχυρου, συντάσσοντας και εξάγοντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια τεμάχια χειροτεχνίας με άχυρο χρησιμοποιώντας περισσότερα από 40 εκατομμύρια κιλά καλαμιών καλλιέργειας ετησίως.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *