Εκδήλωση για την κινεζική κουλτούρα τσαγιού ξεκινά στη Σιγκαπούρη

Μια εκδήλωση με το όνομα “Tea for Harmony Yaji Cultural Salon” πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σιγκαπούρη για τον εορτασμό της “Διεθνούς Ημέρας Τσαγιού”, που προσέλκυσε περισσότερους από 300 επισκέπτες στη Σιγκαπούρη για να γνωρίσουν την παραδοσιακή κουλτούρα του τσαγιού και την ψυχαγωγική ζωή του Jiangsu στην ανατολική Κίνα με ορατό, απτό και λογικό τρόπο και προώθησε περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ του Jiangsu και της Σιγκαπούρης στον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Yao Wenzhong, ανώτερο στέλεχος του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού της Επαρχίας Jiangsu, οι παραδοσιακές κινεζικές τεχνικές παρασκευής τσαγιού συμπεριλήφθηκαν επιτυχώς στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας πέρυσι, τρεις από τις οποίες προέρχονταν από το Jiangsu, συγκεκριμένα το Yuhua Tea Technique, Biluochun Tea Technique και Fuchun Tea Dessert Technique.

Ο Xiao Jianghua, διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας (Σιγκαπούρη) και του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού της Κίνας στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας εγκαινίασε το «Τσάι για την Αρμονία Yaji Cultural Salon» σε όλο τον κόσμο από τον Μάιο. Το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας (Σιγκαπούρη) θα πραγματοποιήσει μια σειρά τέτοιων εκδηλώσεων εντός 10 ημερών σε διάφορες μορφές, ώστε να μεταδώσει την ομορφιά του τσαγιού σε περισσότερους φίλους της Σιγκαπούρης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ένας νεαρός συγγραφέας από το Jiangsu έδωσε μια διάλεξη για την κουλτούρα του τσαγιού και ένας τεχνίτης του τσαγιού παρουσίασε μια παράσταση τέχνης τσαγιού.

Επιπλέον, η εκδήλωση δημιούργησε επίσης χώρους προβολής για την παρασκευή γλυκού τσαγιού Fuchun και τις μωβ πήλινες τσαγιέρες Yixing.

Η όλη δραστηριότητα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας και την Κινεζική Πρεσβεία στη Σιγκαπούρη, και διοργανώθηκε από την China International Culture Association, το China Cultural Center (Σιγκαπούρη) και το Επαρχιακό Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού Jiangsu.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *