Κινεζική τηγανίτα, γεύση της πατρίδας για τους ανθρώπους Linshu

Η κινέζικη τηγανίτα, ένα χαρακτηριστικό τοπικό φαγητό στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, είναι ένα από τα κύρια βασικά τρόφιμα για τους ανθρώπους Linshu, στο Shandong.

Η διαδικασία παρασκευής μιας τηγανίτας είναι πολύ περίπλοκη, με ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται Aozi, δηλαδή το σιδερένιο σκεύος για τηγανίτα.

Στο Linshu, όλα τα είδη σιτηρών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες για τηγανίτες, όπως κεχρί, σιτάρι, καλαμπόκι, γλυκοπατάτα.

Τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη της εμπορευματικής οικονομίας, σχεδόν κάθε χωριό στο Linshu έχει ένα κατάστημα τηγανιτών, το οποίο πουλά κινέζικες τηγανίτες μαγειρεμένες με τη μέθοδο μαζικής παραγωγής από μηχανήματα. Ωστόσο, η πιο δημοφιλής τηγανίτα εξακολουθεί να είναι η χειροποίητη, λόγω της υφής και της γεύσης της που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τηγανίτα που φτιάχνεται μηχανής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *