Το πρώτο αεροσκάφος C919 παραδόθηκε στην China Eastern Airlines

Το πρώτο μεγάλο επιβατικό αεροσκάφος C919 παραδόθηκε στον πρώτο του πελάτη, την China Eastern Airlines, την Παρασκευή. Το Comac C919 είναι ένα αεροσκάφος στενής ατράκτου που αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Comac.

Με αριθμό εγγραφής B-919A, το αεροσκάφος ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαγκάης Pudong στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hongqiao της Σαγκάης κατά τη διαδικασία παράδοσης.

Το αεροσκάφος 164 θέσεων διαθέτει διάταξη καμπίνας δύο θέσεων, που αποτελείται από business class και οικονομική θέση.

Μετά την παράδοση, θα υποβληθεί σε περισσότερες από 100 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων επαλήθευσης κενών αεροσκαφών, με στάσεις όπως η Σαγκάη, το Πεκίνο και η Guangzhou.

Το αεροσκάφος αναμένεται να τεθεί σε εμπορική χρήση την άνοιξη του 2023. Το πρόγραμμα ανάπτυξης των C919 ξεκίνησε το 2008. Η παραγωγή του πρωτοτύπου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2011, με το πρώτο αεροσκάφος να είναι έτοιμο στις 2 Νοεμβρίου 2015 και να πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση στις 5 Μαΐου 2017. Το αεροσκάφος έλαβε την πιστοποίηση αξιοπλοΐας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας στις 29 Σεπτεμβρίου 2022.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *