Τα κεντρικά γραφεία της PBOC Shanghai συμβάλλουν στην ανάπτυξη τοπικών διασυνοριακών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου

Το Κεντρικό Γραφείο της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στη Σαγκάη, η κινεζική κεντρική τράπεζα, ενίσχυσε δυναμικά την ανάπτυξη τοπικών διασυνοριακών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας πλήρως τις σχετικές πολιτικές διευκόλυνσης, ανέφερε η Xinhua Finance στις 2 Δεκεμβρίου.

Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, τα ιδρύματα πληρωμών που βρίσκονται στη Σαγκάη παρείχαν υπηρεσίες συλλογής συναλλάγματος και πληρωμών σε συνολικά 13,62 δις ευρώ διασυνοριακών συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου, εκ των οποίων οι εισπράξεις συναλλάγματος για Κινέζους πωλητές απέφεραν έσοδα 8,19 δις ευρώ και συναλλάγματος. Η πληρωμή από Κινέζους αγοραστές ανήλθε συνολικά σε 5,43 δις ευρώ.

Επί του παρόντος, υπάρχουν επτά ιδρύματα πληρωμών και μία τράπεζα που προσφέρουν υπηρεσίες συλλογής συναλλάγματος και πληρωμών διασυνοριακών συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου στη Σαγκάη και παρέχουν παγκόσμιες υπηρεσίες είσπραξης συναλλάγματος σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Κινέζους πωλητές κάθε χρόνο.

Εκτός από αυτά, τα Κεντρικά Γραφεία της Σαγκάης υποστήριξαν επίσης ιδρύματα πληρωμών στην Κίνα για τη δημιουργία συμμορφούμενων δικτύων πληρωμών στο εξωτερικό για την ικανοποίηση της διαφοροποιημένης ζήτησης των Κινέζων για παγκόσμια εμπορεύματα και υπηρεσίες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *