Το CPEC ανακουφίζει την ενεργειακή έλλειψη του Πακιστάν, προωθεί τους στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας του Πακιστάν Khurram Dastgir Khan δήλωσε την Πέμπτη ότι τα έργα ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο του Οικονομικού Διαδρόμου Κίνας-Πακιστάν (CPEC) βοήθησαν το Πακιστάν στην άμβλυνση των σοβαρών ελλείψεων ενέργειας, προωθώντας παράλληλα τους στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

“Το Πακιστάν είχε τεράστια έλλειψη ενέργειας καθώς υπήρχαν 18 ώρες μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη χώρα το 2014. Η Κίνα υποστήριξε μας για να ξεπεράσουμε την ενεργειακή κρίση προσθέτοντας καθαρή και πράσινη ενέργεια στο εθνικό δίκτυο”, είπε ο υπουργός μιλώντας σε σεμινάριο για έργα ηλεκτρικής ενέργειας CPEC εδώ.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν το Πακιστάν περνούσε δύσκολες στιγμές και καμία χώρα δεν ήταν διατεθειμένη να πιστέψει στη χώρα, η Κίνα έφερε επενδύσεις στο πλαίσιο της CPEC, αναθεωρώντας την υποδομή του Πακιστάν και λύνοντας την ενεργειακή κρίση, είπε ο Khan

Είπε ότι ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας έχει γίνει ο πιο σημαντικός τομέας για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κλάδου με κινεζική τεχνολογία για οικονομική ανάπτυξη.

Ο υπουργός είπε ότι το μελλοντικό ενεργειακό τοπίο του Πακιστάν θα βασίζεται στην αξιοποίηση εγχώριων ανανεώσιμων πηγών, συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών, ηλιακών, αιολικών, άνθρακα και πυρηνικών, προσθέτοντας ότι η Κίνα είναι ο πιο κρίσιμος και πολύτιμος εταίρος για τη χώρα στην αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού καθαρής ενέργειας.

Μιλώντας με την ευκαιρία, ο Mushahid Hussain Syed, πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της πακιστανικής Γερουσίας, είπε ότι η πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα στο Πακιστάν είναι μια τεράστια καταστροφή που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή και το μολυσμένο περιβάλλον, επηρεάζοντας περισσότερους από 33 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ σκοτώνει περισσότερους 1.300 και τραυματίζοντας πάνω από 12.000 ανθρώπους.

«Παρόλο που το Πακιστάν συνεισφέρει λιγότερο από 1 τοις εκατό στις παγκόσμιες καθαρές εκπομπές, αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες… Επομένως, νομίζω ότι η ανάγκη για καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια είναι εξαιρετικά σημαντική», είπε.

Κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της China Three Gorges Corporation, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη μετάβαση του Πακιστάν προς την καθαρή και πράσινη ενέργεια μέσω φιλικών προς το περιβάλλον έργων ενέργειας, πρόσθεσε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *