Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τα μέλη της SCO για την οικοδόμηση στενότερης κοινότητας με κοινό μέλλον

Ο Κινεζικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με άλλα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) για να προωθήσει το «Πνεύμα της Σαγκάης» και να πιέσει για την οικοδόμηση μιας στενότερης κοινότητας SCO με κοινό μέλλον.

Ο Wang έκανε τις παρατηρήσεις όταν συμμετείχε σε συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης της SCO μέσω σύνδεσης βίντεο, η οποία εορτάζει την 20η επέτειο από την υπογραφή του Χάρτη της SCO και τη 15η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης για τη μακροπρόθεσμη καλή γειτονία, φιλία και συνεργασία των κρατών μελών της SCO.

Ο Wang είπε ότι ο Χάρτης της SCO καθόρισε με σαφήνεια τους στόχους και τα καθήκοντα της προώθησης της περιφερειακής ειρήνης και ανάπτυξης, καθιέρωσε τις σημαντικές αρχές της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, του αμοιβαίου οφέλους και της ίσης διαβούλευσης και σηματοδότησε την επίσημη είσοδο της SCO στη διεθνή σκηνή ως νέα προοδευτική δύναμη και έδωσε θετική ενέργεια στην προώθηση της ανάπτυξης της διεθνούς τάξης σε μια πιο δίκαιη και ορθολογική κατεύθυνση.

Η Συνθήκη ορίζει τον αμοιβαίο σεβασμό για την αναπτυξιακή πορεία που έχει επιλέξει ο ένας από τον άλλον, επιβεβαιώνει τις αρχές της μη ευθυγράμμισης, της μη αντιπαράθεσης και της μη κατεύθυνσης προς το τρίτο μέρος, προσδίδει στο «Πνεύμα της Σαγκάης» νέες έννοιες και έχει παίξει ρόλο επίδειξης για χώρες να ζουν σε αρμονία και να επιδιώκουν τη συνεργασία win-win, είπε ο Wang.

Υπό την καθοδήγηση του Χάρτη και της Συνθήκης, η SCO προώθησε τη συνεχή αναβάθμιση της περιφερειακής συνεργασίας και συνέβαλε σημαντικά στην οικοδόμηση ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων και μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα, είπε ο Wang.

«Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τα μέλη της SCO για να προωθήσει δυναμικά το «Πνεύμα της Σαγκάης» και να προωθήσει την οικοδόμηση μιας στενότερης κοινότητας SCO με κοινό μέλλον», είπε.

Ο Wang κάλεσε επίσης τα μέλη της SCO να ενισχύσουν την αλληλεγγύη και τον συντονισμό, να αντιμετωπίσουν από κοινού τους κινδύνους και τις προκλήσεις, να προωθήσουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και να βελτιώσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.