Φρέσκα βιετναμέζικα durian εισάγονται στην Κίνα

Μια παρτίδα 18,24 τόνων φρέσκων βιετναμέζικων ντουριανών έφτασε στο λιμάνι Youyiguan, στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας, τη Δευτέρα, καθιστώντας το Βιετνάμ τη δεύτερη χώρα του ASEAN μετά την Ταϊλάνδη που αποκτά πρόσβαση στην αγορά της Κίνας για την πώληση φρέσκου durian.

«Το πράσινο κανάλι και άλλα υποστηρικτικά μέτρα για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης φρέσκων γεωργικών προϊόντων συνέβαλαν στην καλύτερη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης αυτών των durian», δήλωσε ο Qin Jun, αντιπρόεδρος της YH Global, μιας εταιρείας logistics.

Σύμφωνα με τον Qin, με τα πλεονεκτήματα της μακράς περιόδου συγκομιδής, της υψηλής ετήσιας απόδοσης, των μικρότερων αποστάσεων μεταφοράς και του χαμηλού κόστους παραγωγής, οι Κινέζοι καταναλωτές αναμένεται να απολαύσουν περισσότερα φρέσκα durian υψηλής ποιότητας από το Βιετνάμ.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 66 ποικιλίες φρούτων από εννέα χώρες της ASEAN, συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, των Φιλιππίνων και της Καμπότζης, έχουν αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά της Κίνας, με το Guangxi ως το κύριο κανάλι εισαγωγής.

Τα στοιχεία από το τελωνείο Nanning δείχνουν ότι από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η εισαγωγή φρούτων ASEAN στο Guangxi έφτασε τους 380.000 τόνους, με συνολική αγοραία αξία 5,83 δις γιουάν (περίπου 840 εκατομμύρια ευρώ).


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.