Ο Κινέζος ΥΠΕΞ παρευρίσκεται στη δεξίωση για την 30ή επέτειο των δεσμών Κίνας-Κορέας

Ο Κινεζικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi παρευρέθηκε εδώ την Τετάρτη σε δεξίωση για τον εορτασμό της 30ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ της Κίνας και της Δημοκρατίας της Κορέας (ROK).

Στη δεξίωση, ο Wang και ο Chung Jae-ho, ο πρεσβευτής της Κορέας στην Κίνα, διάβασαν τα συγχαρητήρια μηνύματα των προέδρων των δύο χωρών για την επέτειο.

Ο Wang είπε ότι τα τελευταία 30 χρόνια, οι δύο χώρες έχουν συνεχώς εμβαθύνει την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη και γίνονται επίσημα στρατηγικοί εταίροι συνεργασίας με συχνές και ομαλές ανταλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Ο Wang είπε ότι ενόψει της σημερινής μεταβαλλόμενης διεθνούς κατάστασης, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εκτιμούν τα επιτεύγματα της συνεργασίας και να προωθούν την πολύτιμη εμπειρία που έχουν συσσωρευτεί από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών, να παραμείνουν δεσμευμένες, να αποφεύγουν περισπασμούς, να σέβονται το κοινωνικό σύστημα και την αναπτυξιακή πορεία του άλλου και να συμβιβάζονται βασικά ενδιαφέροντα και μείζονες ανησυχίες των άλλων.

Ο Wang κάλεσε τις δύο πλευρές να συνέργουν αναπτυξιακές στρατηγικές και να εμβαθύνουν τη συνεργασία σε τομείς όπως η κατασκευή υψηλής τεχνολογίας, τα μεγάλα δεδομένα και η πράσινη οικονομία.

Είπε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αντιταχθούν από κοινού στην αποσύνδεση ή τη διάσπαση των αλυσίδων εφοδιασμού, να προστατεύσουν από κοινού το σύστημα ελεύθερων συναλλαγών και από κοινού να διατηρήσουν την ακεραιότητα, την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ομαλότητα, το άνοιγμα και τη συμπερίληψη των βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να ενισχύσουν τις ανταλλαγές μεταξύ τοπικών κυβερνήσεων, δεξαμενών σκέψης, μέσων ενημέρωσης και μη κυβερνητικών οργανώσεων, να προωθήσουν τη συνεργασία στους τομείς της νεολαίας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, ώστε να ενισχυθεί η φιλία μεταξύ των δύο λαών, πρόσθεσε ο Wang.

Ο Wang είπε επίσης ότι οι δύο πλευρές πρέπει να υποστηρίξουν σθεναρά τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, να ασκήσουν αληθινή πολυμέρεια και να προωθήσουν την πολιτική διευθέτηση του ζητήματος της Κορεατικής Χερσονήσου.

Ο Chung Jae-ho είπε στη δεξίωση ότι η νέα κυβέρνηση της Κορέας θα συνεχίσει να εμβαθύνει τη στρατηγική εταιρική σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, να διευρύνει περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα και των δύο πλευρών και να ανοίξει μια νέα εποχή συνεργασίας.

Πριν από τη δεξίωση, ο Wang και η υπουργός Εξωτερικών της Κορέας, Park Jin, παρευρέθηκαν στην τελετή υποβολής της κοινής έκθεσης της επιτροπής για τη μελλοντική ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Κορέας στο Πεκίνο και τη Σεούλ αντίστοιχα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *