Η Hebei επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις την τελευταία δεκαετία

Η επαρχία Hebei της Βόρειας Κίνας έχει σημειώσει εξαιρετικά επιτεύγματα την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με μια ενημέρωση Τύπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, το ΑΕΠ της Hebei αυξήθηκε από 2,3 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 340,5 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2012 σε περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια γιουάν το 2021, δήλωσε ο Ni Yuefeng, γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής της Hebei του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τύπου την Τρίτη.

Η κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα του ΑΕΠ μειώθηκε κατά 43% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, πρόσθεσε ο Ni.

Σύμφωνα με τη Ni, η Hebei έχει υπερεκπληρώσει το έργο της μείωσης της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας σε έξι βιομηχανίες χάλυβα, άνθρακα, τσιμέντου, υάλου πλάκας, άνθρακα οπτανθρακοποίησης και θερμικής ενέργειας.

Η ικανότητα παραγωγής χάλυβα της επαρχίας έχει μειωθεί από 320 εκατομμύρια τόνους στο αποκορύφωμά της σε λιγότερο από 200 εκατομμύρια τόνους, ενώ η ανάπτυξη στρατηγικών αναδυόμενων βιομηχανιών και σύγχρονων βιομηχανιών υπηρεσιών επιταχύνεται, πρόσθεσε ο Ni.

«Η συντονισμένη ανάπτυξη της περιοχής Beijing-Tianjin-Hebei, ο σχεδιασμός και η κατασκευή της Νέας Περιοχής Xiongan και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου έχουν φέρει χρυσές ευκαιρίες στην ανάπτυξη του Hebei», είπε ο Ni.

Εν τω μεταξύ, και τα 2,3 εκατομμύρια φτωχοί κάτοικοι στο Hebei βγήκαν από τη φτώχεια την περασμένη δεκαετία. Το κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα των κατοίκων της υπαίθρου στην επαρχία αυξήθηκε 1,2 φορές από 8.081 γιουάν το 2012 σε 18.179 γιουάν το 2021.

Από το 2013 έως το 2021, η μέση συγκέντρωση PM2,5 στο Hebei μειώθηκε από 104 σε 38,8 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, οι ημέρες με καλή ποιότητα αέρα αυξήθηκαν από 149 σε 269 και ημέρες έντονης ρύπανσης μειώθηκαν από 73 σε εννέα, δήλωσε ο Wang Zhengpu, ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Ο Wang σημείωσε ότι η Hebei θα προωθήσει περαιτέρω την προστασία υψηλού επιπέδου του οικολογικού περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη υψηλής ποιότητας με συντονισμένο τρόπο, κάνοντας το περιβάλλον ακόμα καλύτερο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.