Η Guangxi βλέπει αυξανόμενες ξένες επενδύσεις από μέλη του RCEP

Η Αυτόνομη Περιφέρεια Guangxi Zhuang της Νότιας Κίνας έχει γίνει μάρτυρας της πραγματικής χρήσης ξένων επενδύσεων από τις χώρες της Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Συνεργασίας (RCEP) που έφτασε τα 48,6 εκατομμύρια ευρώ τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, αύξηση 348%β από έτος σε έτος, σύμφωνα με το τμήμα της περιοχής του εμπορίου.

Ο Yang Chunting, διευθυντής του Τμήματος Εμπορίου της Αυτόνομης Περιφέρειας Guangxi Zhuang, δήλωσε ότι από τις αρχές του 2022, η Guangxi επιτάχυνε την κατασκευή των λιμανιών της και προώθησε το επίπεδο ανοίγματος, το οποίο μετέτρεψε την ανάπτυξη του εξωτερικού εμπορίου της από αρνητική σε θετική.

Βρίσκεται στη συνοριακή περιοχή της Κίνας στο νότο, το Guangxi έχει πολλά λιμάνια που συνδέουν την Κίνα με τις χώρες του ASEAN, οι οποίες είναι επίσης μέλη του RCEP, στη ξηρά ή στη θάλασσα.

Επί του παρόντος, η ημερήσια ικανότητα εκτελωνισμού βαρέων οχημάτων της περιοχής στα χερσαία λιμάνια έχει ξεπεράσει τα 1.500, 15% υψηλότερα από το μέσο επίπεδο του περασμένου έτους.

Τον Ιούλιο, ο όγκος εισαγωγών και εξαγωγών της Guangxi ξεπέρασε τα 60 δισεκατομμύρια γιουάν, με αύξηση 22% από τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας νέο υψηλό ρεκόρ όσον αφορά στον μήνα.

Σύμφωνα με τον Yang, η Guangxi θα συνεχίσει να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της λιμενικής της κίνησης και να διασφαλίζει ότι ο ημερήσιος όγκος εκτελωνισμού βαρέων οχημάτων στα συνοριακά χερσαία λιμάνια παραμένει πάνω από 1.000. Η τοπική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καινοτομήσει το μοντέλο ανάπτυξης του συνοριακού εμπορίου και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της ικανότητας εξυπηρέτησης των λιμανιών για την υποστήριξη του εξωτερικού εμπορίου.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.