Ανώτερος αξιωματούχος του CPC τονίζει την ενισχυμένη συμβολή των μέσων ενημέρωσης στην κατασκευή Belt and Road

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (CPC) ζήτησε την Τρίτη για ενισχυμένη συνεργασία των μέσων ενημέρωσης για την προώθηση υψηλής ποιότητας κοινής κατασκευής Belt and Road.

Ο Huang Kunming, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ και επικεφαλής του Τμήματος Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, έκανε τις παρατηρήσεις μιλώντας στο Φόρουμ Συνεργασίας Μέσων 2022 για Ζώνη και Δρόμο μέσω βίντεο.

Σημειώνοντας ότι η Πρωτοβουλία Belt and Road έχει σημειώσει πρόοδο στη συνεργασία μεταξύ των σχετικών χωρών σε πολλούς τομείς, ο Huang είπε ότι έχει γίνει ένα διεθνές δημόσιο αγαθό που εκτιμάται ευρέως και πλατφόρμα για διεθνή συνεργασία.

Ο Huang τόνισε ότι τα μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν απαραίτητο ρόλο στη διάδοση πληροφοριών, στην ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στην οικοδόμηση συναίνεσης, προτρέποντας τη συμμετοχή, τις δράσεις, την επικοινωνία και τη συνεργασία τους στο κοινό χτίσιμο του Belt and Road.

Στο φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Xi’an στην επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας, συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης από περισσότερες από 40 χώρες και διεθνείς οργανισμούς.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.