Η Huawei θα υποστηρίξει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια της Κένυας

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei θέλει να υποστηρίξει την Κένυα για να αναβαθμίσει την υιοθέτηση της πράσινης ενέργειας και να επιταχύνει την ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο Victor Koyier, Εκτελεστικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Huawei Kenya δήλωσε ότι το έθνος της Ανατολικής Αφρικής διαθέτει άφθονες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ηλιακή, γεωθερμική και αιολική ενέργεια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιταχυνθεί η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία.

Η κυβέρνηση της Κένυας επιδιώκει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της πράσινης ενέργειας και έχουμε τις τεχνολογικές λύσεις για να υποστηρίξουμε αυτήν την ατζέντα, παρατήρησε ο Koyier κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής Huawei FusionSolar Eastern Africa, που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, την Παρασκευή.

Ο Koyier παρατήρησε ότι υπάρχει σήμερα τεράστια ζήτηση στην Κένυα για χρήση ηλιακής ενέργειας στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα. «Έχουμε προηγμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που είναι εναλλακτικές για μηχανές που κινούνται με ντίζελ», δήλωσε ο Koyier.

Αποκάλυψε ότι η Huawei έχει επίσης ενεργειακές λύσεις για νοικοκυριά που βρίσκονται εκτός του εθνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. «Έχουμε μίνι δίκτυα που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και μπορούν να επιτρέψουν στα νοικοκυριά σε απομακρυσμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση σε προσιτή ηλεκτρική ενέργεια», είπε ο Koyier.

Πρόσθεσε ότι η Huawei υποστηρίζει επίσης την εκπαίδευση μαθητών σε τεχνολογίες πράσινης ενέργειας για να διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές γενιές στην Κένυα θα παρέχουν λύσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να ενισχύσει την προσαρμογή και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *