Το πρώτο τρίμηνο, το διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης αυξήθηκε κατά 12,2%

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης ανήλθε σε 205,87 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 12,2% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Gao Feng σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της σταθερά εμβάθυνσης της βιομηχανικής ολοκλήρωσης μεταξύ Κίνας και ΕΕ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το εμπόριο Σινο-ΕΕ σε μηχανικά και ηλεκτρικά προϊόντα, ελαφρά βιομηχανικά προϊόντα και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 10%, 19% και 31% αντίστοιχα. Το εμπόριο έμμεσων αγαθών έφτασε τα 84,26 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 40,9% του σινο-ευρωπαϊκού εμπορίου.

Το πρώτο τρίμηνο, το εμπόριο τσαγιού, μπύρας, μήλων και γαλακτοκομικών προϊόντων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης αυξήθηκε κατά 54%, 21%, 69% και 56%, αντίστοιχα. Ο Gao Feng είπε ότι στην παρούσα κατάσταση, η εμβάθυνση της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ είναι επωφελής τόσο για την Κίνα όσο και για την Ευρώπη, καθώς και για την οικονομική ανάκαμψη στον κόσμο. Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ευρωπαϊκή πλευρά για να διατηρήσει τη σταθερότητα της βιομηχανικής αλυσίδας εφοδιασμού.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.