Ο όγκος των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών της Κίνας έφτασε σε υψηλό επίπεδο τον Απρίλιο

Ο όγκος εμπορευμάτων σιδηροδρομικών μεταφορών της Κίνας, βασικός δείκτης των οικονομικών δραστηριοτήτων, αυξήθηκε 10,1% σε ετήσια βάση και έφτασε σε υψηλό ρεκόρ τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της China State Railway Group Co., Ltd. (China Railway).

Συνολικά 330 εκατομμύρια τόνοι φορτίου μεταφέρθηκαν στους σιδηροδρόμους της Κίνας την περίοδο, 30,18 εκατομμύρια τόνοι περισσότεροι από εκείνον την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η εταιρεία.

Σημειώνοντας την έντονη ζήτηση για σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές τον περασμένο μήνα, ένας αξιωματούχος του China Railway είπε ότι οι σιδηρόδρομοι της Κίνας δημιούργησαν πράσινα κανάλια για τη μεταφορά προμηθειών κατά του COVID-19, γεωργικών υλικών και άνθρακα.

Κατά την περίοδο, μεταφέρθηκαν 6,03 εκατομμύρια τόνοι γεωργικών προμηθειών, όπως χημικά λιπάσματα και σπόροι, σημειώνοντας αύξηση 47,6% από έτος σε έτος.

Ο άνθρακας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που μεταφέρεται στους σιδηροδρόμους ανήλθε σε 110 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 12,1% σε ετήσια βάση και διασφαλίζοντας την αποθήκευση άνθρακα σε 363 σταθμούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για 28,6 ημέρες.

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων μέσω του Νέου Διεθνούς Εμπορικού Διαδρόμου ξηράς-Θάλασσας αυξήθηκαν κατά 19,6% σε 63.000 ισοδύναμα εμπορευματοκιβώτια των είκοσι ποδιών τον Απρίλιο. Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος μετέφερε 132.000 τόνους εμπορευμάτων για εισαγωγή και εξαγωγή.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.