Η συνεργασία Κίνας-Βρετανίας στον τομέα της ενέργειας υδρογόνου έχει τεράστιες δυνατότητες, ευρείες προοπτικές

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Βρετανία Zheng Zeguang επαίνεσε τις κοινές προσπάθειες Κίνας-Βρετανίας στην ανάπτυξη υδρογόνου και ενθάρρυνε και τις δύο πλευρές να διεξάγουν πιο αμοιβαία επωφελή συνεργασία στο μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα και η Βρετανία έχουν πραγματοποιήσει κοινά έργα σε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και βιομηχανικά πάρκα υδρογόνου, και μια τέτοια αμοιβαία επωφελής συνεργασία στην ενέργεια υδρογόνου έχει τεράστιες δυνατότητες και ευρείες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη, είπε ο Zheng.

Έκανε τις παρατηρήσεις την Πέμπτη, μιλώντας στην τελετή έναρξης του Φόρουμ Συνεργασίας για την Ενέργεια Υδρογόνου Κίνας-Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο συνδιοργανώθηκε διαδικτυακά από την κεντρική κινεζική πόλη Wuhan και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας, το Μάντσεστερ.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις τοπικές κυβερνήσεις να ενισχύσουν την επικοινωνία, να δεσμεύσουν τα μέτρα πολιτικής τους, να δημιουργήσουν πλατφόρμες για επιχειρηματικές συνεργασίες και να δημιουργήσουν νέα σημεία αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, είπε ο Zheng.

«Θα πρέπει να προωθήσουμε τη διεθνή συνεργασία για τα πρότυπα ενέργειας υδρογόνου, να προωθήσουμε ένα υγιές περιβάλλον για την ανάπτυξη της διεθνούς βιομηχανίας ενέργειας υδρογόνου και να συμβάλουμε στη βιώσιμη και υγιή ανάπτυξή της», είπε ο πρέσβης.

Μιλώντας στους συμμετέχοντες στο φόρουμ, ο Zheng είπε ότι το φόρουμ είναι σημαντικό για την υλοποίηση της συναίνεσης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών για την ενίσχυση της συνεργασίας για την πράσινη ανάπτυξη και την οικολογική διατήρηση.

Το διήμερο φόρουμ φιλοξένησε συζητήσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και ευκαιρίες συνεργασίας στον κλάδο της ενέργειας υδρογόνου μεταξύ κυβερνητικών εκπροσώπων καθώς και ειδικών στην ενέργεια υδρογόνου, επιστημόνων και επιχειρηματιών και από τις δύο πλευρές.

Στην τελετή έναρξης, η πόλη Wuhan και το Μάντσεστερ, που έγιναν αδελφές πόλεις το 1986, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την ανταλλαγή και συνεργασία της βιομηχανίας ενέργειας υδρογόνου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Wuhan και το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για συνεργασία στην ενέργεια υδρογόνου.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.