Η οικολογική αποκατάσταση επαναφέρει καταπράσινα λιβάδια στην Εσωτερική Μογγολία της Βόρειας Κίνας

Το Chilechuan Grassland, που βρίσκεται στο Hohhot στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας της βόρειας Κίνας, έχει να επιδείξει μια εξαιρετική θέα καθώς οι προσπάθειες τοπικής οικολογικής αποκατάστασης απέδωσαν καρπούς.

Μόλις πριν από μια δεκαετία, το λιβάδι, το οποίο τώρα καλύπτεται από περισσότερα από 60 είδη χόρτων, κατατρύχτηκε από την αποψίλωση των δασών και την υπερεκμετάλλευση.

Για την προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος, οι τοπικές κυβερνήσεις ανέπτυξαν μια σειρά πολιτικών και μέτρων και κατέβαλαν όλες τις προσπάθειες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος περισσότερων από 100 εταιρειών εξόρυξης το 2016 και πρόσκλησης ειδικών για την πραγματοποίηση οικολογικής αποκατάστασης.

“Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες για την πιλοτική εφαρμογή των καλύτερων πόρων σπόρων στο λιβάδι, το Mengcao Grassland Ecology Research Institute έχει μετατρέψει το Chilechuan σε τράπεζα γονιδίων φυτών λιβαδιών”, δήλωσε ο Wang Zhaoming, Πρόεδρος του Ινστιτούτου.

Οι κάτοικοι της περιοχής εφάρμοσαν επίσης μια επιστημονική προσέγγιση στη γεωργία και την κτηνοτροφία με στόχο την προστασία του υγροτόπου και των λιβαδιών της περιοχής.

Χάρη στην αποκατάσταση, το λιβάδι έχει γίνει κατάλληλος βιότοπος για τα πουλιά και χώρος αναψυχής για τους κατοίκους. Ως αποτέλεσμα, στο Hohhot έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία στον τομέα της οικολογικής ανάπτυξης.

Η πόλη σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει 500 μικρά πάρκα φέτος για να αποφέρει οικολογικά οφέλη στους κατοίκους της περιοχής, ως μέρος των προσπαθειών της να ενσωματώσει την πράσινη ανάπτυξη στη φιλοσοφία της κοινωνικής ανάπτυξης.

Εκτός από τα οικολογικά οφέλη, η αποκατάσταση έφερε και νέα οικολογική βιομηχανία στο Hohhot.

Η πόλη έχει χτίσει ένα κέντρο βιομηχανίας σπόρων κοντά στο λιβάδι, το οποίο καλύπτει μια έκταση 8.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και συλλέγει 48.000 πόρους σπόρων, 120.000 δείγματα και 1,4 εκατομμύρια δείγματα εδάφους.

«Οι σπόροι μπορούν να δημιουργήσουν γκαζόν, αλλά όχι λιβάδι», είπε ο Wang Zhaoming, προσθέτοντας ότι η ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης και ο τρόπος φύτευσης με έντονη φύτευση έχουν εισαχθεί από το ινστιτούτο για να προσφέρουν τεχνική υποστήριξη για την προστασία των λιβαδιών στην περιοχή.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.