Η BMW παρουσιάζει αύξηση μετά την πλήρη ενοποίηση της κοινοπραξίας της Κίνας

Τα κέρδη της BMW προ φόρων (EBT) το πρώτο τρίμηνο (1ο τρίμηνο) του οικονομικού έτους 2022 υπερτετραπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 12,2 δισεκατομμύρια ευρώ (12,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ανακοίνωσε την Πέμπτη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πλήρης ενοποίηση της κοινοπραξίας της BMW με την Brilliance China Automotive Holdings Ltd. είχε θετικό αποτέλεσμα περίπου 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία. Τον Φεβρουάριο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε το μερίδιό της στην BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) από 50% σε 75%.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16,3% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 31,1 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους. Θετική επίδραση στην εξέλιξη αυτή είχε και η ενοποίηση της BBA. Σύμφωνα με την BMW, η νέα κινεζική θυγατρική συνεισέφερε 3,3 δισ. ευρώ σε έσοδα.

«Η δύναμη και η ανθεκτικότητα του BMW Group είναι ιδιαίτερα εμφανείς σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον», δήλωσε ο Oliver Zipse, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BMW AG, τονίζοντας ότι η ενοποίηση της BBA ήταν μια «σημαντική στρατηγική κίνηση».

Λόγω των σημείων συμφόρησης στον εφοδιασμό και της εξέλιξης της πανδημίας στην Κίνα, οι παγκόσμιες παραδόσεις αυτοκινήτων του BMW Group μειώθηκαν κατά 6,2% στις 596.907 οχήματα. Η πολυτελής μάρκα Rolls Royce του ομίλου ήταν η μόνη που σημείωσε αξιοσημείωτη άνοδο, 17,7% φθάνοντας τα 1.624 οχήματα για το πρώτο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συνέχισαν να αυξάνονται με 28% φθάνοντας στα 89.669 οχήματα το 1ο τρίμηνο, σύμφωνα με την BMW. Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων υπερδιπλασιάστηκαν ιδιαίτερα φθάνοντας στα 35.289 οχήματα.

«Οι πωλήσεις οχημάτων ενισχύονται από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση» για τα premium οχήματά, και έτσι το BMW Group διατηρεί την καίρια θέση του για το οικονομικό 2022, αναμένοντας τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) να κυμαίνονται μεταξύ 7% και 9%. (1 ευρώ = 1,06 δολάρια ΗΠΑ).


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.