Εργατική Πρωτομαγιά στην Κίνα

Η Διεθνής Ημέρα της Εργασίας, γνωστή και ως Ημέρα της Εργασίας, γιορτάζεται συνήθως την 1η Μαΐου κάθε χρόνο σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Εργασίας

Η Διεθνής Ημέρα Εργατικής Αλληλεγγύης είναι μια αργία της εργατικής τάξης που γιορτάζεται από το 1890 κάθε χρόνο την 1η Μαΐου σε όλο τον κόσμο, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου (οι Αμερικανοί γιορτάζουν τότε την Εργατική Πρωτομαγιά).

Η αργία καθιερώθηκε το 1889 από τη Δεύτερη Διεθνή για να τιμήσει τα γεγονότα των πρώτων ημερών του Μαΐου 1886 στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της απεργίας ως μέρος της πανεθνικής εκστρατείας για την καθιέρωση μιας 8ωρης εργάσιμης ημέρας.

Για πρώτη φορά, η 1η Μαΐου γιορτάστηκε το 1890 – συμπ. σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία. Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες που οργανώθηκαν εκείνη την ημέρα συνέβαλαν στη ριζοσπαστικοποίηση των εργατικών κινημάτων. Την 1η Μαΐου, οι παράνομες διαδηλώσεις αρχικά αναγνωρίστηκαν επίσημα σε πολλές χώρες.

Κινέζικο πικνίκ

Η πρώτη εργατική ημέρα στην Κίνα πραγματοποιήθηκε την 1η Μαΐου 1920. Μεταξύ 1921 και 1922, ακτιβιστές δημιούργησαν κέντρα εκπαίδευσης εργαζομένων, οργάνωσαν συνδικάτα και επέμεναν σε καλύτερες συνθήκες για τους απλούς βιομηχανικούς εργάτες.

Μόνο ένα μήνα μετά την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Λαϊκής Κυβέρνησης κήρυξε επίσημα την 1η Μαΐου ως Εργατική Ημέρα.

Είναι μια από τις λίγες γιορτές που γιορτάζονται στην Κίνα σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο και όχι με το σεληνιακό ημερολόγιο. Μέχρι το 2008, η αργία διαρκούσε 7 ημέρες, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να συντομεύσει τον εορτασμό σε 3 ημέρες.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, μαζί με άλλες αργίες γνωστές ως «χρυσές εβδομάδες», παίζει τεράστιο οικονομικό ρόλο στην Κίνα. Η μεγαλύτερη περίοδος άδειας μετ’ αποδοχών σημαίνει ότι όλο και περισσότερες οικογένειες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το διάλειμμα για μεγάλες οικογενειακές επισκέψεις ή ταξίδια αναψυχής.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν επίσης αυτές τις διακοπές για να πουλήσουν προϊόντα σε μειωμένες τιμές.

Αυτή είναι συνήθως μια περίοδος διασκέδασης, χαλάρωσης όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν το διάλειμμά τους συμμετέχοντας σε διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η Εργατική Ημέρα στην Κίνα είναι μια εποχή αυξημένης τουριστικής δραστηριότητας, η οποία βοηθά στην υποστήριξη της εγχώριας τουριστικής αγοράς.

Η αγορά εργασίας στην Κίνα

Η κινεζική εργασιακή κουλτούρα είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε στην Ευρώπη. Θεωρητικά, οι άνθρωποι εργάζονται εδώ 8 ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά πολλές εταιρείες έχουν εισαγάγει τη λεγόμενη λειτουργία 996 εργασίας. Σημαίνει εργασία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, έξι ημέρες την εβδομάδα. Στην περίπτωση αυτή, η εβδομάδα εργασίας είναι 72 ώρες. Κάποιες κινεζικές εταιρείες, κυρίως από τον κλάδο της πληροφορικής, έχουν υιοθετήσει ένα τέτοιο σύστημα. Χάρη στην πανταχού παρούσα εφαρμογή WeChat, είστε σχεδόν πάντα διαθέσιμοι. Σε πολλά γραφεία, οι υπάλληλοι κάνουν ένα μεσημεριανό διάλειμμα 90 λεπτών το μεσημέρι και μετά μένουν μέχρι αργά για να κάνουν όλη τους τη δουλειά. Τα κινεζικά γραφεία έχουν επίσης συχνά μια αυστηρή, άκαμπτη ιεραρχία.

Οι επαγγελματικές δραστηριότητες μετά το ωράριο συχνά έχουν τη μορφή δείπνου με το αφεντικό, ημερήσιων εκδρομών με την ομάδα τα Σαββατοκύριακα ή βραδιών KTV σε τοπικό μπαρ με συναδέλφους.

Ενώ οι δραστηριότητες εκτός ωραρίου μπορεί να παρουσιάζονται ως «εθελοντικές», πολλοί Κινέζοι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι πρέπει να παρευρεθούν για να δείξουν σοβαρότητα και πίστη στην εταιρεία στην οποία εργάζονται.

Σε σύγκριση με την εργασία στη Δύση, η πολιτική διακοπών της Κίνας φαίνεται επίσης ιδιαίτερα αυστηρή. Υπάρχουν 10 ημέρες αργίας κάθε χρόνο και οι περισσότεροι εργαζόμενοι λαμβάνουν επίσης πέντε ημέρες άδειας (αν και δεν είναι ασυνήθιστο να ακούγονται λιγότερες ημέρες άδειας).

Τι εργασία είναι μια τέτοια αμοιβή;

Κάθε επαρχία στην Κίνα ορίζει διαφορετικό κατώτατο μισθό ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξης και το κόστος ζωής σε αυτήν την επαρχία. Σύμφωνα με τα τρέχοντα κυβερνητικά δεδομένα, κυμαίνεται από 1.200 γιουάν σε μικρές πόλεις όπως η Liaoning και οι υπανάπτυκτες περιοχές έως περίπου 2.500 γιουάν σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη, το Πεκίνο, η Guangzhou, η Shenzhen, η Nanjing και η Hangzhou.

Καθώς η μετάβαση στην αυτοματοποίηση και την καινοτομία αυξήθηκε, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που απασχολούνταν σε εταιρείες με ξένες επενδύσεις κέρδιζαν πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Εγγύηση απασχόλησης

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (NPC) συγκάλεσε μια συνάντηση εγκαινιάζοντας τις ετήσιες Δύο Συνόδους, κατά τις οποίες καταρτίστηκε ένας κατάλογος εργασιών που θα εκτελέσει η χώρα το επόμενο έτος για την επίτευξη του στόχου ΑΕΠ για το 2022.

Για να επιτύχει τον οικονομικό στόχο του 5,5%, η Κίνα θα παράσχει περαιτέρω φορολογική υποστήριξη, βοηθώντας τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Οι επιχειρηματίες μπορούν επίσης να αναμένουν μέτρα για την αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης, την αύξηση των επενδύσεων και την περαιτέρω προώθηση των ξένων επενδύσεων.

Η διασφάλιση της απασχόλησης αποτελεί μείζον μέλημα για την κινεζική κυβέρνηση το 2022, μετά την άνιση ανάκαμψη των ποσοστών απασχόλησης από το ξέσπασμα του COVID-19. Το ποσοστό ανεργίας των πόλεων που μελετήθηκε παρέμεινε πεισματικά πάνω από το 5% από το 2019, φθάνοντας στο 5,1% στο τέλος του 2021, από 5,6% το 2020.

Με περισσότερους από 10 εκατομμύρια αποφοίτους αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας της Κίνας αυτό το καλοκαίρι, η κυβέρνηση εργάζεται για να ενισχύσει τις ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας ειδικά για τους νέους (το ποσοστό ανεργίας των νέων 16-24 ετών είναι υψηλότερο από αυτό του υπόλοιπου πληθυσμού, φθάνοντας το 14,3% τον Δεκέμβριο του 2021).

Η δημοσιονομική και χρηματοοικονομική πολιτική θα διευκολύνει την εφαρμογή της «πολιτικής απασχόλησης πρώτα» και οι επιχειρήσεις θα έχουν μεγαλύτερη υποστήριξη στο πεδίο της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης της απασχόλησης.

Οι προτάσεις για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μείωση των εισφορών στην ασφάλιση ανεργίας και εργατικών ατυχημάτων, καθώς και την πρόληψη και διόρθωση των διακρίσεων λόγω φύλου και ηλικίας.

Η κυβέρνηση έχει επίσης κάνει μια δήλωση να χρησιμοποιήσει το ταμείο ασφάλισης ανεργίας ύψους 100 δισεκατομμυρίων γιουάν (15,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της απασχόλησης και της κατάρτισης.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.