Το UNGC θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Climate Ambition Accelerator στην Κίνα

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UNGC), η μεγαλύτερη πρωτοβουλία επιχειρηματικής βιωσιμότητας παγκοσμίως, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Climate Ambition Accelerator (CAA) φέτος και δημοσίευσε την κινεζική έκδοση της έκθεσης Net-Zero Standard από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη Sanda Ojiambo, Βοηθό Γενικό Γραμματέα του UNGC, αυτές οι κινήσεις στοχεύουν να υποστηρίξουν τις κινεζικές εταιρείες για να επιτύχουν τους στόχους κορύφωσης του άνθρακα και ουδετερότητας.

Το Corporate Net-Zero Standard του SBTi, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021, είναι το πρώτο πλαίσιο στον κόσμο για τον καθορισμό εταιρικού καθαρού μηδενικού στόχου σύμφωνα με την επιστήμη του κλίματος.

Το CAA, ένα εξάμηνο πρόγραμμα μάθησης που ξεκίνησε το UNGC πέρυσι, στοχεύει να εξοπλίσει περισσότερες εταιρείες με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να βοηθήσουν στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών στο μισό έως το 2030 και να φτάσουν στο μηδέν έως το 2050.

Ο Ojiambo σημείωσε ότι χαίρεται που βλέπει όλο και περισσότερες κινεζικές επιχειρήσεις να κάνουν στρατηγικές καθαρού μηδενισμού και να αναλαμβάνουν συγκεκριμένες ενέργειες. Οι ιδιωτικοί τομείς θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην οικονομική μετάβαση στέλνοντας ισχυρά μηνύματα στην αγορά και παρέχοντας καινοτόμες λύσεις.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι περισσότερες από 2.800 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν εγγραφεί στο SBTi, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 160 κινεζικών εταιρειών.

Η Ojiambo ελπίζει ότι η έκθεση για την κινεζική έκδοση θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερες επιχειρήσεις να υιοθετήσουν το πρότυπο και να υποστηρίξουν τις μηδενικές δεσμεύσεις τους. Κάλεσε περισσότερες κινεζικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, να θέσουν καθαρούς μηδενικούς στόχους και να επιδιώξουν μια ανάπτυξη με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, σημειώνοντας ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο και οι προσπάθειες της χώρας έχουν πραγματικά σημασία.

Περισσότερες κινεζικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει, όπως η LONGi Green Energy Technology Co., Ltd., η Jinko Solar Co., Ltd., η JD Logistics, η Geely και η Envision Group, σύμφωνα με τον Liu Meng, επικεφαλής της Asia Pacific Networks του UNGC.

Ο Liu πρόσθεσε ότι η κινεζική έκδοση της έκθεσης Net-Zero Standard αναμένεται να ωφελήσει τους κινέζους πρωτοπόρους των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δεν έχουν πρακτικές οδηγίες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Το πρόγραμμα CAA θα προσφέρει στοχευμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις, βοηθώντας τες να αναπτύξουν στρατηγικές καθαρού μηδενισμού και να δημιουργήσουν έναν οδικό χάρτη στο εξάμηνο, είπε ο Liu.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.