Το BRI που προτάθηκε από την Κίνα χαιρετίστηκε στον “Παγκόσμιο Νότο”

Η πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI) που προτείνει η Κίνα έχει φέρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στον αναπτυσσόμενο κόσμο με τη μορφή υποδομής, δημόσιας υγείας και ψηφιακής συνδεσιμότητας και έγινε «με ενθουσιασμό» στο «Global South», σύμφωνα με ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε, στο Guardian.

«Αυτές οι βασικές επενδύσεις έχουν παραμεληθεί από τους δυτικούς επενδυτές και τους αναπτυξιακούς φορείς για δεκαετίες», σημείωσε το άρθρο τη Δευτέρα που συνυπογράφουν η Tobita Chow, διευθύντρια του Justice Is Global, ένα έργο του αμερικανικού οργανισμού People’s Action, και ο Jake Werner, ένας Παγκόσμιος Μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Κίνα στο Κέντρο Πολιτικής Παγκόσμιας Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

«Το παγκόσμιο όραμα της Κίνας αμφισβητεί κατά κάποιο τρόπο τη δύναμη των πλούσιων χωρών και τις αρχές της ελεύθερης αγοράς της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης, αλλά δίνει επίσης την υπόσχεση επίλυσης ορισμένων από τα πιο δυσεπίλυτα και αποσταθεροποιητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», αναφέρει το άρθρο.

«Μακριά από το να επιβάλει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, η Κίνα καλεί τη Δύση να συνεργαστεί για τη μεταρρύθμιση του status quo», πρόσθεσε.

Το άρθρο ζητούσε επίσης μεγαλύτερη συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας σε υποδομές και άλλα παγκόσμια δημόσια αγαθά, σημειώνοντας ότι «θα ωφελούσε τις αναπτυσσόμενες χώρες και θα έδειχνε μια δίκαιη, βιώσιμη και ειρηνική εναλλακτική λύση στην κλιμάκωση του ανταγωνισμού μεγάλων δυνάμεων».


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.