Το Boao Forum for Asia προετοιμάζεται

Στις 20 Απριλίου, η επόμενη διοργάνωση του Forum Boao for Asia (BFA) θα ξεκινήσει στη Νότια Κίνα.

Το συνέδριο, υπό το σύνθημα «Κόσμος στον Covid-19 και όχι μόνο: Κοινή εργασία για την παγκόσμια ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης και θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου.

Επικεφαλής διεθνών οργανισμών, προσκεκλημένοι από την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα θα συναντηθούν για να συζητήσουν την ατζέντα για την ανάπτυξη της πανδημίας για την Ασία και τον κόσμο.

Ο διεθνής οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001, το Boao Forum for Asia (BFA) με έδρα την Κίνα, ιδρύθηκε από κοινού από 29 κράτη μέλη. Η BFA διοργανώνει ένα συνέδριο στο Boao κάθε χρόνο στο Hainan. Ο ιδρυτικός στόχος της BFA ήταν η προώθηση της οικονομικής ολοκλήρωσης στην Ασία. Η αποστολή της είναι σήμερα να συλλέγει θετική ενέργεια για την ανάπτυξη της Ασίας και του κόσμου.

Δύναμη της κοινότητας

Μαζί με την προοδευτική οικονομική παγκοσμιοποίηση και την περιφερειακή ολοκλήρωση, οι ασιατικές χώρες αντιμετώπισαν τεράστιες δυνατότητες καθώς και σοβαρές προκλήσεις. Αυτό απαιτεί να ενισχύσουν τη συνεργασία με άλλα μέρη του κόσμου και να ενισχύσουν την αμοιβαία συνεργασία.

Στο σύνολό τους, οι ασιατικές χώρες χρειάζονται ένα φόρουμ που δημιουργείται από προοπτική και για το καλό της Ασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην Φιλιππινέζος Fidel V. Ramos, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Bob Hawke και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Morihiro Hosokawa πρότειναν το 1998 τη δημιουργία ενός «Ασιατικού Φόρουμ», παρόμοιο με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Μόλις η ιδέα του «Ασιατικού Φόρουμ» έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τις σχετικές ασιατικές χώρες. Στις 8 Οκτωβρίου 1999, ο Hu Jintao, ο τότε αντιπρόεδρος της Κίνας, συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον Fidel V. Ramos και τον Bob Hawke, που ήρθαν στην Κίνα ειδικά στο προτεινόμενο ασιατικό φόρουμ. Η HU είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη και συνεργασία κατά τη δημιουργία αυτού του φόρουμ.

Το πρώτο συνέδριο BFA πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Φεβρουαρίου 2001 στο Boao της επαρχίας Hainan της Κίνας.

Τα επιτεύγματα της BFA θα ήταν αδύνατα χωρίς την ισχυρή υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή των κυβερνήσεων των κρατών μελών, διαφόρων εταίρων μελών και οραματιστών από διαφορετικά περιβάλλοντα.

Επί του παρόντος, το Φόρουμ έχει γίνει μια πλατφόρμα διαλόγου υψηλού επιπέδου για πολιτικούς, επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς ηγέτες από την Ασία και άλλες ηπείρους και ένα μέρος συζήτησης για βασικά ασιατικά και παγκόσμια ζητήματα.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.