Πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην είσοδο νέων τομέων στην Κίνα

Βλέποντας τους ολοένα και πιο αναπτυσσόμενους νέους τομείς της Κίνας, εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών έριξαν φως στα νέα επενδυτικά τους σχέδια και επιχειρήσεις στη χώρα στο Boao Forum for Asia Annual Conference 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στην επαρχία Hainan της νότιας Κίνας.

Ο Qian Kun, ανώτερος αντιπρόεδρος της Qualcomm, είπε ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης και της μακροπρόθεσμης οικονομικής βελτίωσης της Κίνας δεν θα αλλάξουν, και Θα συνεχίσει να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης για την Qualcomm και τους συνεργάτες της και θα τους κάνει να ανυπομονούν για μελλοντική ανάπτυξη της Κίνας.

Σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε από το φόρουμ, η Κίνα πρωτοστάτησε στον αποτελεσματικό περιορισμό της επιδημίας του COVID-19 και στην πλήρη επανέναρξη της εργασίας και της παραγωγής με τις βιομηχανικές αλυσίδες και τις αλυσίδες εφοδιασμού να λειτουργούν σταθερά. Μερικές γραμμές παραγωγής έχουν επιστρέψει στην Κίνα. Νέες μορφές επιχειρήσεων, που αντιπροσωπεύονται από την ψηφιακή οικονομία ανθίζουν στη χώρα. Η ψηφιακή οικονομία της Κίνας είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη μεγαλύτερη και έχει την ταχύτερη ανάπτυξη στον κόσμο.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα έφτασαν το υψηλό ρεκόρ των 173,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2021, σε σύγκριση με 111,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012.

«Η Κίνα έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες αγορές και βάσεις καινοτομίας της Qualcomm παγκοσμίως», δήλωσε ο Qian. Πρόσθεσε ότι η ψηφιακή οικονομία της Κίνας πέτυχε ταχεία ανάπτυξη, που αντιπροσωπεύεται από το 5G, την τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των πραγμάτων και το VR/AR. Η Qualcomm θα συνεχίσει να ενσωματώνεται με την κινεζική βιομηχανία για να δημιουργήσει από κοινού ένα νέο μοντέλο ψηφιακής οικονομίας.

Η Hannah Qiu, Διευθύνουσα Σύμβουλος της PayPal στην Κίνα, δήλωσε ότι ο κολοσσός διαδικτυακών πληρωμών δραστηριοποιείται στην Κίνα για περισσότερο από ένα χρόνο. Η κύρια δραστηριότητα της είναι να βοηθά τις κινεζικές επιχειρήσεις να πωλούν καλύτερα τα προϊόντα τους σε αγορές του εξωτερικού.

“Εχουμε ωφεληθεί από το άνοιγμα της Κίνας. Πιστεύουμε ότι το υψηλότερο επίπεδο ανοίγματος της Κίνας θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε περισσότερο μερίδιο αγοράς στην Κίνα και να διαδραματίσουμε σημαντικότερο ρόλο στις διασυνοριακές πληρωμές και στην επικοινωνία μεταξύ της κεφαλαιαγοράς της Κίνας και των κεφαλαιαγορών του εξωτερικού”, είπε η Qiu.

Η AstraZeneca, με αισιοδοξία σχετικά με την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου υγείας της Κίνας, δημιούργησε ένα διαδικτυακό έργο νοσοκομείου στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου του Hainan. Τώρα, 100.000 γιατροί έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα της εταιρείας για να εξυπηρετήσουν εκατομμύρια ασθενείς.

Ο Leif Johansson, πρόεδρος της AstraZeneca, δήλωσε ότι μετά την επιδημία, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την έννοια της καινοτομίας, να αυξάνουν συνεχώς τις επενδύσεις στην Κίνα και να εμβαθύνουν τη συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η χημική εταιρεία SABIC βρήκε επίσης επιχειρηματικές ευκαιρίες από τους στόχους πράσινης ανάπτυξης της Κίνας.

Ο Yousef Abdullah Al-Benyan, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SABIC, δήλωσε ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής της ίδιας της εταιρείας για την ουδετερότητα του άνθρακα και των στόχων της Κίνας για την κορύφωση του άνθρακα και την ουδετερότητα, η SABIC θα συνεχίσει την επενδυτική της συνεργασία στην Κίνα.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.