Παγκόσμιοι γίγαντες αυτοκινήτων βλέπουν ευκαιρίες στην βιομηχανία υδρογόνου της Κίνας

Με γνώμονα την επεκτεινόμενη αγορά και τις σημαντικές μελλοντικές δυνατότητες της βιομηχανίας υδρογόνου της Κίνας, οι γίγαντες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να επιταχύνουν την επιχειρηματική τους διάταξη στον τομέα του υδρογόνου της Κίνας, ανέφερε η Economic Information Daily την Παρασκευή.

Ως μία από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που ανέπτυξαν οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, η Hyundai Motor Group ξεκίνησε την κατασκευή της πρώτης εγκατάστασης συστημάτων κυψελών καυσίμου στο εξωτερικό στο Guangzhou, στην επαρχία Guangdong της Νότιας Κίνας τον Μάρτιο του 2021. Με την ονομασία HTWO Guangzhou, η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022. Με συνδυασμένες λειτουργίες κατασκευής, Ε&Α και καινοτομίας, το νέο εργοστάσιο σχεδιάζεται να παράγει αρχικά 6.500 συστήματα κυψελών καυσίμου ετησίως και σταδιακά να αυξάνει την ικανότητά του σύμφωνα με τη ζήτηση της αγοράς.

Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογόνου στον κόσμο, η Κίνα έχει συσσωρεύσει εξαιρετική εμπειρία στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και είναι δυνατό να οδηγήσει τον μελλοντικό μετασχηματισμό προς την ενέργεια υδρογόνου, σύμφωνα με τον Lee Hyuk Joon, πρόεδρο της Hyundai Motor Group (China) Ltd.

Εκτός από τη Hyundai, άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes-Benz, η BMW, η Toyota Motor και η Honda Motor επιδιώκουν καινοτομίες στον τομέα των οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων και προμηθευτές κυψελών καυσίμου όπως η Bosch, η Continental AG και η Faurecia, καθώς και οι παραγωγοί βασικών υλικών όπως η DuPont, η W. L. Gore & Associates και η Johnson Matthey αυξάνουν επίσης τη συμβολή τους στην αγορά οχημάτων κυψελών καυσίμου της Κίνας.

Ταυτόχρονα, η Toyota προσπαθεί να προωθήσει τη μείωση του κόστους του συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των SAIC Motor Co., Ltd., BAIC Group, Guangzhou Automobile Company και Changan Auto, αναζητούν επίσης να αναπτύξουν τεχνολογίες οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.