Οι ψηφιακές τεχνολογίες βοηθούν τους Κινέζους κατασκευαστές να αντιμετωπίζουν γενναία τα οικονομικά προβλήματα

Το 2022 είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας Rong Juchuan, ο οποίος αντιμετωπίζει τον παρατεταμένο αντίκτυπο του COVID-19. Όμως, στα μάτια του βετεράνου του κλάδου, οι αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας για την εταιρεία του, ακόμη και για ολόκληρο τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Η Beyond Group στην επαρχία Zhejiang, μια κατασκευαστική βάση στην ανατολική Κίνα, έχει δεσμευτεί να διοχετεύσει περισσότερη ενέργεια στα ψηφιακά μέτωπα φέτος.

Έχουν εκπονηθεί φιλόδοξα σχέδια για την προώθηση του μετασχηματισμού. Ο Rong είπε ότι η εταιρεία του θα αξιοποιήσει τις πλατφόρμες ζωντανής ροής για να επεκτείνει τις πωλήσεις και να διερευνήσει την εφαρμογή του βιομηχανικού Διαδικτύου στις γραμμές παραγωγής για να μειώσει το λειτουργικό κόστος.

Οι ταχέως αναπτυσσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες από τα μεγάλα δεδομένα έως το 5G είναι ευρέως διαδεδομένες στον κατασκευαστικό τομέα και αναδιαμορφώνουν το ευρύτερο οικονομικό τοπίο. Το 2020, η ψηφιακή οικονομία της Κίνας αυξήθηκε 9,7% σε ετήσια βάση στα 39,2 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 6,16 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αντιπροσωπεύοντας το 38,6% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

Για τους κατασκευαστές ειδικότερα, η ψηφιοποίηση σημαίνει μειωμένη ασυμμετρία πληροφοριών και αυξημένη διαφάνεια της αλυσίδας εφοδιασμού, επιτρέποντας την ποιοτική ανάπτυξη και επιτρέποντας καλύτερη ανταπόκριση στις διακυμάνσεις της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αναζωπυρώσεων του COVID-19, ο ρόλος της ψηφιοποίησης έχει γίνει ακόμη πιο κρίσιμος για τη διασφάλιση μιας δυναμικής και χωρίς διαταραχές πραγματικής οικονομίας.

Καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron έχει προκαλέσει έξαρση του COVID-19 σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, τμήματα βιομηχανικών αλυσίδων έχουν δεχθεί τεράστια πίεση. Σε πόλεις που επλήγησαν σκληρά, οι ροές αγαθών ήταν συμφορημένες για ορισμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) έως ότου οι έξυπνες τεχνολογίες μεταφορών εξομάλυνσαν τα δίκτυα εφοδιασμού.

«Διαχειριζόμαστε πολλές φορές περισσότερες παραγγελίες από ό,τι συνήθως από τον Μάρτιο, με τις περισσότερες να προέρχονται από ΜΜΕ των οποίων τα αγαθά είναι λανθασμένα», δήλωσε ο Ma Feng, διευθυντής πωλήσεων της JD Logistics.

Μέσω του ψηφιακού συντονισμού μεταξύ εμπόρων, αποθηκών, λειτουργιών και άλλων συνδέσμων, τα προϊόντα που είναι αποθηκευμένα σε διαφορετικά μέρη μπορούν να αναπτυχθούν αποτελεσματικά και η απόδοση της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να εγγυηθεί σε μέγιστο επίπεδο, είπε ο Ma.

Σε πρόσφατες συνεδριάσεις, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT) προέτρεψε ιδιαίτερα τις προσπάθειες για καλή χρήση του 5G, του βιομηχανικού Διαδικτύου και άλλων ψηφιακών τεχνολογιών για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επιλύσουν τις δυσκολίες και να σταθεροποιήσουν τις βιομηχανικές αλυσίδες και τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Δεδομένου του ολοένα και πιο σημαντικού ρόλου των ψηφιακών τεχνολογιών, η ενίσχυση της πολιτικής υποστήριξης είναι στα σκαριά.

Ο επικεφαλής μηχανικός του MIIT Tian Yulong είπε ότι εκτυλίσσεται ένα σχέδιο δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών που στοχεύουν στον περαιτέρω συνδυασμό της τεχνολογίας πληροφοριών και της ικανότητας παραγωγής.

Η φετινή έκθεση κυβερνητικής εργασίας περιελάμβανε επίσης υποστήριξη για τον ψηφιακό τομέα.

«Θα ενισχύσουμε τον συνολικό σχεδιασμό για την πρωτοβουλία Digital China, θα δημιουργήσουμε περισσότερες υποδομές ψηφιακών πληροφοριών, θα αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σύστημα μεγάλων κέντρων δεδομένων βήμα προς βήμα και θα εφαρμόσουμε την τεχνολογία 5G σε μεγαλύτερη κλίμακα», αναφέρει η έκθεση.

Καθώς η πανδημία παραμένει, ο Rong εξακολουθεί να ανησυχεί για τις προκλήσεις. Αλλά, κοιτάζοντας το μέλλον, ο έμπειρος επιχειρηματίας παραμένει σίγουρος και ενεργητικός.

«Αντί να περιμένουμε και να αντιδρούμε, πρέπει να είμαστε προνοητικοί», είπε.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.