​Οι παγκόσμιες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας AI του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Baidu ξεπερνούν τις 22.000

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu κυκλοφόρησε την Τρίτη μια λευκή βίβλο που δείχνει ότι είχε καταθέσει περισσότερες από 22.000 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνητή νοημοσύνη (AI) παγκοσμίως έως τον Απρίλιο του 2022, ανέφερε η China Securities Journal.

Η Λευκή Βίβλος δείχνει επίσης ότι περισσότερες από 16.000 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας AI της Baidu υποβλήθηκαν στην Κίνα, με περισσότερες από 4.600 εξουσιοδοτημένες.

Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο, το 2021, η βασική έρευνα και ανάπτυξη (R&D) της Baidu αντιπροσώπευε το 23% των βασικών εσόδων της εταιρείας, μια ετήσια αύξηση κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες και μια αύξηση 8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2018. Ένταση Έρευνας και Ανάπτυξης στην πρώτη θέση μεταξύ των 500 κορυφαίων ιδιωτικών εταιρειών στην Κίνα.

Τα στοιχεία Ε&Α της εταιρείας στοχεύουν κυρίως τομείς όπως η βασική τεχνολογική καινοτομία, η μη επανδρωμένη τεχνολογία αυτοοδήγησης και ο βιομηχανικός ευφυής επιταχυντής.

Η Baidu έχει κατασκευάσει το PaddlePaddle, την πρώτη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, πλούσια σε χαρακτηριστικά βιομηχανικού επιπέδου για βαθιά μάθηση στην Κίνα, η οποία εξυπηρετεί 4,06 εκατομμύρια προγραμματιστές και 157.000 επιχειρήσεις και ιδρύματα.

Σύμφωνα με το Questel, ένα παγκόσμιο ερευνητικό ινστιτούτο πνευματικής ιδιοκτησίας, μέχρι το τέλος του 2021, το PaddlePaddle είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην ολοκληρωμένη αγορά πλατφορμών βαθιάς μάθησης στην Κίνα.

Η τεχνολογία αυτοοδήγησης της Baidu προχωρά πιο γρήγορα στην πραγματοποίηση εμπορικής λειτουργίας από τη στιγμή που η εταιρεία κυκλοφόρησε την πλατφόρμα ταξιδιωτικών υπηρεσιών αυτόνομης οδήγησης “luobokuaipao” τον Αύγουστο του 2021.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ο αριθμός των παραγγελιών επιβατών στην πλατφόρμα έφτασε τις 213.000 και ο αριθμός εξακολουθεί να αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα το 2022.

Η Baidu παρείχε ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης σε πολίτες στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Guangzhou, το Shenzhen, το Chongqing και άλλες πόλεις και έχει ξεκινήσει υπηρεσίες εμπορικής λειτουργίας χρέωσης στο Πεκίνο, το Chongqing και το Yangquan.

Σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την Clarivate, μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων, η Baidu κατέλαβε την πρώτη θέση στον κόσμο με 1.537 οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που οδηγούν αυτόνομα το 2021.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.