Ο Κινέζος ΥΠΕΞ συνομίλησε με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν για την 30ή επέτειο των διπλωματικών δεσμών

Ο Κινεζικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi είχε την Τετάρτη τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν Jeyhun Bayramov για την 30ή επέτειο των διπλωματικών δεσμών.

Φέτος σηματοδοτεί την 30ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Αζερμπαϊτζάν, σημείωσε ο Wang. Στέκοντας μαζί τα τελευταία 30 χρόνια, είπε ο Wang, οι δύο χώρες από κοινού έκλεισαν το χρυσό λάβαρο της φιλικής και συνεργατικής εταιρικής σχέσης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, το Αζερμπαϊτζάν και η Κίνα είναι «πραγματικοί στρατηγικοί εταίροι», είπε ο Wang, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις Κίνας-Αζερμπαϊτζάν θα έχουν νέες φωτεινές προοπτικές και θα γίνουν πιο ώριμες και εμπλουτισμένες υπό τη στρατηγική καθοδήγηση των δύο αρχηγών κρατών.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα, όπως πάντα, θα σεβαστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν και θα υποστηρίξει τον λαό του Αζερμπαϊτζάν να επιλέξει τη δική του αναπτυξιακή πορεία υπό το πρίσμα των δικών του εθνικών συνθηκών.

Είπε ότι πιστεύει ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη νόμιμη θέση της Κίνας σε ζητήματα που αφορούν τα βασικά συμφέροντα της Κίνας, να ακολουθεί πάντα την πολιτική της μίας Κίνας και να αντιτίθεται σε κάθε μορφή «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν».

Η Κίνα είναι έτοιμη να συνέργει τις αναπτυξιακές της στρατηγικές με το Αζερμπαϊτζάν, να εμβαθύνει την πρακτική συνεργασία σε διάφορους τομείς, να εδραιώσει την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο λαών και να εδραιώσει το κοινωνικό θεμέλιο των σχέσεων Κίνας-Αζερμπαϊτζάν, είπε ο Wang, προσθέτοντας ότι η Κίνα χαιρετίζει την ενεργό συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Παγκόσμια Ανάπτυξη Πρωτοβουλία.

Ο Bayramov, από την πλευρά του, συνεχάρη την Κίνα για την επιτυχή διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και ευχαρίστησε την Κίνα για την πολύτιμη βοήθειά της στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν κατά της πανδημίας COVID-19, σημειώνοντας ότι η βοήθεια της Κίνας στον εμβολιασμό έχει κάνει το Αζερμπαϊτζάν μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που έχουν εμβόλια κατά του COVID-19.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών τους σχέσεων με μεγαλειώδη τρόπο και να ενισχύσουν τη διμερή και πολυμερή συνεργασία, είπε ο Bayramov, προσθέτοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει να τηρεί την αρχή της μίας Κίνας.

Ο υπουργός καλωσορίζει επίσης περισσότερες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από την Κίνα να επενδύσουν στο Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας ότι η χώρα του είναι επίσης πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την Κίνα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.