Ο Κινέζος πρωθυπουργός τονίζει τη συνεργασία με τις πορτογαλόφωνες χώρες

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang ζήτησε την ενίσχυση της συνεργασίας με τις πορτογαλόφωνες χώρες την Κυριακή.

Ο Li έκανε τη δήλωση διαδικτυακά, ενώ παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης μιας ειδικής υπουργικής διάσκεψης του Φόρουμ για την Οικονομική και Εμπορική Συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των Πορτογαλόφωνων Χωρών (PSCs), γνωστού και ως Forum Macao.

Το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των PSC ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για πέντε συναπτά έτη και έφτασε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, γεγονός που απέδειξε πλήρως την ανθεκτικότητα και τις δυνατότητες της συνεργασίας, σημείωσε ο Li.

Ο Li είπε ότι η Κίνα θα συνεισφέρει περισσότερο στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και στην προώθηση της αμοιβαίας ανάπτυξης και ευημερίας όλων των χωρών μαζί με τις ΕΠΑ και τη διεθνή κοινωνία.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να αυξήσει τη συνεργασία με τις ΕΠΑ σε εμβόλια, φάρμακα και υγεία και να δημιουργήσει ένα κέντρο επικοινωνίας για την πρόληψη της επιδημίας στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Μακάο της Κίνας, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ζητώντας περαιτέρω ενίσχυση της απελευθέρωσης και της διευκόλυνσης του εμπορίου και των επενδύσεων, ο Li είπε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να βελτιώσει τη συνεργασία για την προώθηση της συνδεσιμότητας των υποδομών, τη βιομηχανική ικανότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος με τα PSC.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι από την Κίνα και οκτώ ΕΠΑ, μεταξύ των οποίων η Αγκόλα, η Βραζιλία, το Πράσινο Ακρωτήριο, η Γουινέα-Μπισάου, η Μοζαμβίκη, η Πορτογαλία, το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και το Ανατολικό Τιμόρ.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.