Η Πράσινη Πανεπιστημιούπολη στη Chengdu

Οι 31οι Παγκόσμιοι Πανεπιστημιακοί Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην Chengdu, την πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan της Κίνας αυτόν τον Ιούνιο, θα αξιοποιήσουν στο έπακρο την ιδέα της «Πράσινης Πανεπιστημιούπολης».

Το Πανεπιστήμιο θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρική ενέργεια από τα νερά των βουνών Ganzi και Liangshan, μέσω του Sichuan Energy Grid and Energy Trading Platform, για να επιτύχει 100% καθαρή ενέργεια. Επί του παρόντος, η ισχύς των υδροηλεκτρικών σταθμών στην επαρχία Sichuan είναι 87,57 εκατομμύρια κιλοβάτ, που είναι περισσότερο από το 80% της εγκατεστημένης ισχύος στο Sichuan. Η ετήσια δυναμικότητα των υδροηλεκτρικών σταθμών είναι πάνω από 360 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Κίνα. Η κύρια δύναμη που θα εγγυάται την υπηρεσία μεταφοράς της Πανεπιστημιούπολης θα είναι τα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα.

Πανεπιστημιακή παράδοση

Οι Πανεπιστημιακοί Αγώνες FISU διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, κάθε φορά σε διαφορετική πόλη. Αυτή η γιορτή του διεθνούς αθλητισμού και της πανεπιστημιακής κουλτούρας προσελκύει πολλές χιλιάδες φοιτητές αθλητές να αγωνιστούν, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες διοργανώσεις πολλαπλών αθλημάτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με το μότο της FISU για την αριστεία στο μυαλό και το σώμα, η καλοκαιρινή έκδοση των FISU World University Games καλύπτει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πτυχές, ενθαρρύνοντας φοιτητές αθλητές από όλο τον κόσμο να συνδυάσουν τις υψηλές αθλητικές επιδόσεις με τις πνευματικές τους προσπάθειες.

Από την ίδρυσή της το 1949, η Διεθνής Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού υπήρξε βασικός παράγοντας για την αύξηση του ρόλου και της εμβέλειας των πανεπιστημιακών αθλημάτων σε όλο τον κόσμο. Η FISU πιστεύει ότι οι αθλητικές αξίες και η αθλητική πρακτική λειτουργούν σε τέλειο συγχρονισμό στις πανεπιστημιακές σπουδές.

Το FISU προσφέρει στους μαθητές σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία και την έμπνευση να αθληθούν. Η υγεία, η ευημερία και οι εμπειρίες που αποκτούν οι μαθητές μέσω του αθλητισμού τους βοηθούν να γίνουν ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας μας.

Σύμφωνα με αυτή την παροιμία, το FISU διοργανώνει αθλητικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης, με αποστολή να παρέχει σε φοιτητές πανεπιστημίου την ευκαιρία να συνδεθούν και να κάνουν ανταλλαγές με φοιτητές από όλο τον κόσμο σε ένα συνεργατικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο φετινός οικοδεσπότης

Το Chengdu, μια πόλη που αναδύεται από την παγκόσμια σκηνή, εκπληρώνει πολλές λειτουργίες και χρησιμεύει ως η κεντρική πόλη της χώρας, η κινητήρια δύναμη της οικονομίας, ένα κέντρο τεχνολογίας και χρηματοδότησης και κέντρο πολιτισμού και καινοτομίας.

Το Chengdu δεν είναι μόνο ένα διασκεδαστικό μέρος για να επισκεφθείτε, είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζήσετε. Τοποθετημένο στην υποτροπική κλιματική ζώνη των μουσώνων, το Chengdu απολαμβάνει ένα ευχάριστο κλίμα με διαφορετικές εποχές.

Το καμάρι της πόλης είναι το Εθνικό Πάρκο Big Panda και το φυσικό του καταφύγιο, καθώς και άλλα φυσικά πάρκα, όπως δασικά πάρκα, γεωλογικά πάρκα, γραφικά σημεία και πάρκα υγροτόπων.

Η Chengdu είναι το λίκνο του αρχαίου πολιτισμού Shu και της ταοϊστικής φιλοσοφίας

Ως μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας, η Chengdu μπορεί να υπερηφανεύεται για 4.500 χρόνια πολιτισμού. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Κινέζοι ποιητές στην ιστορία έχουν επισκεφτεί ή έχουν περάσει μια περίοδο της ζωής τους στην Chengdu. Μεγάλα ονόματα όπως οι Li Po, Du Fu, Lu You, μεταξύ άλλων, έχουν δημιουργήσει εδώ αμέτρητα από τα πιο διάσημα ποιήματά τους.

Ο αθλητισμός είναι μέρος της ζωής της πόλης και η Chengdu, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μητροπολιτική περιοχή της Κίνας, μπορεί να υπερηφανεύεται για το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Ο πανεπιστημιακός αθλητισμός εκπροσωπείται καλά καθώς η Chengdu διαθέτει πάνω από 60 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων του Πανεπιστημίου Sichuan και του Πανεπιστημίου Ηλεκτρονικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας.

Με πολλές υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το Dong’an Lake Sports Park και το Fenghuangshan Sports Park, η πόλη έχει φιλοξενήσει με επιτυχία πάνω από 100 διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις προτού δικαιούται να φιλοξενήσει τους 31ους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες FISU.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.