Η πολιτιστική βιομηχανία της Κίνας ανακάμπτει σταθερά το πρώτο τρίμηνο

Ο πολιτιστικός τομέας της Κίνας διατήρησε δυναμική ανάκαμψης το πρώτο τρίμηνο παρά τα σοκ του COVID-19, έδειξαν επίσημα στοιχεία την Παρασκευή.

Τα συνδυασμένα λειτουργικά έσοδα των μεγάλων εταιρειών του κλάδου ανήλθαν σε περίπου 2,7 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 408 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) κατά την περίοδο, αυξημένα κατά 5% από έτος σε έτος, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS).

Μεταξύ των υποτομέων, τα έσοδα από τη δημιουργία πολιτιστικού περιεχομένου κατέγραψαν ετήσια αύξηση 10,1% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η κεντρική περιφέρεια της χώρας ηγήθηκε της ανάπτυξης με τα έσοδα του κλάδου να αυξάνονται κατά 12% από έτος σε έτος, ακολουθούμενη από τις ανατολικές και δυτικές περιοχές.

Τα στοιχεία της NBS προήλθαν από έρευνα πολιτιστικών εταιρειών με ετήσια έσοδα άνω των 20 εκατομμυρίων γιουάν ή εταιρειών που πληρούν άλλα πρότυπα που θέτει η NBS.

Προσβλέποντας στο μέλλον, με περισσότερες πολιτικές που θα εφαρμοστούν για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, ο πολιτιστικός τομέας αναμένεται να διατηρήσει σταθερή και υγιή ανάπτυξη, ανέφερε η NBS.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.