Η κινεζική πόλη Xi’an εγκαινιάζει νέα υπηρεσία εμπορευματικών τρένων προς την Ευρώπη

Η Xi’an, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας, ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία εμπορευματικών τρένων προς την Ευρώπη την Τετάρτη που διασχίζει την Κασπία Θάλασσα και τη Μαύρη Θάλασσα μέσω συνδυασμένων σιδηροδρομικών-θαλάσσιων μεταφορών.

Πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης είναι προσβάσιμες μέσω αυτής της νέας διαδρομής σιδηροδρομικών-θαλάσσιων μεταφορών.

Το πρώτο τρένο σε αυτή τη διαδρομή, φορτωμένο με αγαθά όπως αθλητικές συσκευές, ρούχα και κλινοσκεπάσματα, αναχώρησε από το διεθνές λιμάνι Xi’an την Τετάρτη. Το τρένο θα περάσει από το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία και τελικά θα φτάσει στο Mannheim της Γερμανίας, καλύπτοντας συνολική απόσταση 11.300 χιλιομέτρων.

Το νέο δρομολόγιο καλύπτει χώρες και περιοχές που σπάνια είδαν υπηρεσίες εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης στο παρελθόν, ανοίγοντας νέες αγορές για εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις, δήλωσε ο Yuan Xiaojun, γενικός διευθυντής της Xi’an Free Trade Port Construction and Operation Co. Ltd., προσθέτοντας ότι η διαδρομή παρέχει επίσης μια νέα επιλογή μεταφοράς για εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις εμπορίου και logistics.

“Η νέα υπηρεσία τρένου βελτίωσε την αποτελεσματικότητα των μεταφορών και εξοικονόμησε το κόστος μεταφοράς για τις επιχειρήσεις. Υπό την τρέχουσα κατάσταση, παρουσιάζει μια νέα ευκαιρία για την εταιρεία μας να σταθεροποιήσει τις εξαγωγές”, δήλωσε ο Jia Min, διευθυντής διεθνούς εταιρείας logistics στο Xi’an.

Επί του παρόντος, η Xi’an έχει 16 κύριες διαδρομές εμπορευματικών τρένων προς την Ευρώπη, που διέρχονται από 45 χώρες και περιοχές κατά μήκος του Belt and Road.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Xi’an κυκλοφόρησε συνολικά 790 εμπορευματικά τρένα προς την Ευρώπη.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.