Η Κίνα θα μειώσει το τέλος μεταβίβασης διαπραγμάτευσης μετοχών από την Παρασκευή

Η China Securities Depository and Clearing Co., Ltd. (CSDC) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να μειώσει τις προμήθειες μεταβίβασης συναλλαγών μετοχών στις χρηματιστηριακές αγορές της Σαγκάης, του Shenzhen και του Πεκίνου από τις 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με την CSDC, οι προμήθειες μεταβίβασης διαπραγμάτευσης μετοχών που χρεώνονται τόσο για πωλητές όσο και για αγοραστές στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Shenzhen θα προσαρμοστούν από το 0,02‰ του τζίρου σε 0,01‰ του τζίρου, με ισχύ από την Παρασκευή.

Για το Χρηματιστήριο του Πεκίνου, η προμήθεια συναλλαγών μετοχών που χρεώνεται τόσο για τους πωλητές όσο και για τους αγοραστές θα μειωθεί επίσης από το προηγούμενο 0,025‰ κύκλου εργασιών σε 0,01‰ του τζίρου από την Παρασκευή.

Η China Securities Journal ανέφερε την Παρασκευή ότι η μείωση των προμηθειών μεταβίβασης χρηματιστηριακών συναλλαγών έγινε για να τονώσει περαιτέρω την κεφαλαιαγορά μέσω της μείωσης του κόστους συναλλαγών για τους επενδυτές και της καλύτερης ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας.

Πολλοί παράγοντες της αγοράς είπαν στην εφημερίδα ότι εκτός από την εξοικονόμηση κόστους συναλλαγών για τους επενδυτές, η κίνηση θεωρήθηκε ως ένα θετικό μήνυμα πολιτικής για το χρηματιστήριο.

Ο Yang Delong, επικεφαλής οικονομολόγος στο First Seafront Fund είπε ότι το μέτρο αντικατοπτρίζει τη φροντίδα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και ότι η πρόσφατα συχνή εμφάνιση ενισχύσεων πολιτικής ήταν καλό για την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης της αγοράς.

Για τους επενδυτές, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διατηρήσουν αισιόδοξη διάθεση και να τηρήσουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις με βάση την αξία αξιοποιώντας ευκαιρίες από τομείς που θα ωφεληθούν περισσότερο από τον οικονομικό διαρθρωτικό μετασχηματισμό, σύμφωνα με τον Yang.

Ο Tian Lihui, πρύτανης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Οικονομικών και Ανάπτυξης Nankai, πίστευε ότι η μείωση του κόστους διαπραγμάτευσης μετοχών θα μπορούσε να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη ρευστότητα της αγοράς και ήταν ευκολότερο για την αγορά να βγει από τον πάτο όταν η ρευστότητα της αγοράς παρέμενε επαρκής.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.