Η Geely ξεκινά δοκιμές οχημάτων ηλεκτρονικής μεθανόλης στη Δανία

Η κινεζική εταιρεία Geely ξεκίνησε τις δοκιμές οχημάτων πράσινης ηλεκτρονικής μεθανόλης στο λιμάνι του Aalborg της Δανίας τη Δευτέρα.

Τα δύο σεντάν και ένα φορτηγό λειτουργούν με ηλεκτρονική μεθανόλη που παράγεται από τη λύση Power to X (PtX), ένα βιώσιμο, με ουδέτερο άνθρακα, ανανεώσιμο καύσιμο.

Η Δανία θέλει να προωθήσει αυτό το είδος καυσίμου καθώς παρέχει μια λύση για την αποθήκευση υπερβολικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τη σταθεροποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Η υπουργός Μεταφορών της Δανίας Trine Bramsen, η οποία συμμετείχε στις δοκιμαστικές διαδρομές των οχημάτων τη Δευτέρα, ζήτησε περισσότερη υποστήριξη για αυτές τις τεχνολογίες.

«Δεν πρόκειται για μία μόνο χώρα, αλλά για το μέλλον όλου του κόσμου», είπε η Bramsen στο Xinhua.

“Έτσι νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή συνεργασία και να μοιραζόμαστε γνώσεις σε αυτόν τον τομέα. Αυτό δεν αφορά εμάς τους ίδιους, αφορά στα παιδιά και στα εγγόνια μας.”

Στο μεταξύ, η Geely είπε ότι στόχος της συνεργασίας της με τη Δανία είναι η προώθηση της πράσινης ηλεκτρονικής μεθανόλης και της πράσινης κινητικότητας στην Ευρώπη.

Το λιμάνι του Aalborg πρόκειται να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας (300 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε πράσινες μεταφορές, δήλωσε στο Xinhua ο πρόεδρος του λιμανιού Lasse Frimand Jensen.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε μια ευρεία συμφωνία για την παραγωγή ενέργειας Power-to-X, η οποία περιλαμβάνει κυβερνητικό διαγωνισμό 1,25 δισεκατομμυρίων κορωνών Δανίας (184 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Η Δανία πρωτοστατεί στην παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ωστόσο, η πρόκληση τέτοιων ενεργειών είναι ότι εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.

Η χρήση πράσινης μεθανόλης για εμπορική ναυτιλία έχει ήδη πρωτοπορήσει ο δανικός ναυτιλιακός κολοσσός Maersk.

Η Δανία έχει επίσης δημιουργήσει μια ισχυρή υποδομή για την παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά καυσίμου μεθανόλης.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.