Η επαρχία Liaoning εγκαινιάζει την πρώτη διεθνή υπηρεσία εμπορευματικών τρένων μέσω του Σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος

Η επαρχία Liaoning της βορειοανατολικής Κίνας εγκαινίασε το πρώτο της διεθνές εμπορευματικό τρένο που περνάει μέσω του σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος την Παρασκευή, σύμφωνα με τις τοπικές σιδηροδρομικές αρχές.

Στις 10:18 π.μ. της Παρασκευής, το πρώτο διεθνές εμπορευματικό τρένο της Liaoning Κίνας-Λάος αναχώρησε από τη Shenyang, την πρωτεύουσα της επαρχίας, για την πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάν, φορτωμένο με εμπορευματοκιβώτια 25 ποδιών φορτίου, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών και ηλεκτρικών προϊόντων, καθημερινών αναγκών και εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον Wang Xiaodong με την China Railway Shenyang Group Co., Ltd., η λειτουργία της διεθνούς υπηρεσίας εμπορευματικών τρένων σηματοδότησε την έναρξη του σιδηροδρομικού εμπορίου μεταξύ της βορειοανατολικής Κίνας και των χωρών ASEAN.

Το διασυνοριακό τρένο αναμενόταν να φτάσει στο Λάος σε 10 ημέρες, δηλαδή πέντε έως 10 ημέρες λιγότερο από την περίοδο μεταφοράς της θαλάσσιας ναυτιλίας, δήλωσε ο Gao Zengli, πρόεδρος της Chengtong Industrial Investment Co., Ltd.

Επιπλέον, η νέα μέθοδος μεταφοράς μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την απώλεια αγαθών κατά τη μεταφορά και να μειώσει τον αντίκτυπο της πανδημίας και άλλων παραγόντων ανωτέρας βίας, είπε ο Gao.

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 Δεκεμβρίου 2021, εκτείνεται σε πάνω από 1.000 km, συνδέοντας το Kunming, την πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας, με την πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάν.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.