Η BMW λανσάρει την αποκλειστική για την Κίνα πλήρως ηλεκτρική Σειρά 3

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Σειρά 3 αποκλειστικά για την κινεζική αγορά τον Μάιο του 2022.

Το BMW i3 eDrive35L, που θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της BMW Brilliance Automotive Ltd. στο Shenyang της επαρχίας Liaoning της βορειοανατολικής Κίνας, είναι το “τέλειο κατάλληλο για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις” της κινεζικής αγοράς, δήλωσε η εταιρεία.

Σε σύγκριση με το τυπικό μοντέλο της Σειράς 3, το μεταξόνιο του αυτοκινήτου είναι 11 εκατοστά μεγαλύτερο. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα BMW OS8 καθώς και ψηφιακά χαρακτηριστικά, όπως συνδεσιμότητα προηγμένης τεχνολογίας, πρόκειται να κατασκευαστούν στη σειρά μοντέλων για πρώτη φορά.

Το 2021, οι παγκόσμιες πωλήσεις του BMW Group, που περιλαμβάνει τις μάρκες Rolls Royce και MINI, αυξήθηκαν κατά 8,4% σε περισσότερα από 2,52 εκατομμύρια οχήματα, με τη μάρκα BMW να σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων 2,2 εκατομμυρίων οχημάτων.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά της εταιρείας, οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 8,9% από έτος σε έτος. Με παραδόσεις 847.935 οχημάτων BMW και MINI, ο όμιλος σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων στη χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.