Γλυπτό ζύμης: μια αρχαία τέχνη καλά διατηρημένη στο Hohhot της Εσωτερικής Μογγολίας

Το Γλυπτό με ζύμη, μια αρχαία λαϊκή τέχνη που παιζόταν στη βόρεια Κίνα, είναι τώρα καλά διατηρημένο και κληρονομημένο στο Hohhot, την πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας της Εσωτερικής Μογγολίας της βόρειας Κίνας.

Ο Xue Zinv, κληρονόμος της τέχνης της Ζύμης Γλυπτικής, κατασκευάζει φιγούρες ζύμης για περισσότερα από 50 χρόνια. Μετά από χρόνια εξάσκησης, έχει συνδυάσει τις φιγούρες ζύμης με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά και την αποκαλούν «Γλυπτή Ζύμης γιαγιά» από τους ντόπιους.

Ο Xue διδάσκει τώρα τη χειροτεχνία σε παιδιά σε εκπαιδευτικές εκδρομές στο Hohhot σε μια προσπάθεια να μεταδώσει καλύτερα την παραδοσιακή κουλτούρα στη νέα γενιά. Πολλοί επισκέπτες προσελκύονται από τα γλυπτά από ζύμη με πλούσιο περιεχόμενο, μοναδικές ιδέες και εξαίσια σχήματα.

Το Dough Sculpture χρησιμοποιεί τη ζύμη από αλεύρι ως κύριο υλικό. Η ζύμη μαγειρεύεται στον ατμό και στη συνέχεια χρωματίζεται σε διάφορους τόνους και ενοποιείται με τεχνικές όπως το ζύμωμα, το κόψιμο και το κόλλημα, μέχρι να αποκτήσει τελικά τη μορφή εκλεπτυσμένων φιγούρων.

Αυτό το είδος χειροτεχνίας αρχικά συνδέθηκε με τελετουργίες λατρείας και τελετές για να προσευχηθεί για καλό καιρό και ευνοϊκές σοδειές.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.