Απολίθωμα θαλάσσιου ερπετού που χρονολογείται πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια βρέθηκε στη νότια Κίνα

Ερευνητές ανακάλυψαν τον μερικό σκελετό ενός μέχρι πρότινος άγνωστου θαλάσσιου ερπετού αναγνωρίσιμου ως ιχθυοσαυρομορφού, το οποίο έζησε περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια πριν, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών της Κίνας (Wuhan).

Το απολίθωμα, το οποίο χρονολογείται από το Κάτω Τριασικό, ανακαλύφθηκε στην πόλη Baise, στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας και ονομάστηκε “Baisesaurus robustus” από την ερευνητική ομάδα που συμμετείχε στην ανακάλυψή του.

Με βάση τις τρίμηνες εργασίες αποκατάστασης, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ερπετό είχε μήκος περίπου 3 μέτρα — πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε ιχθυοσαυροειδή της Πρώιμης Τριασικής εποχής που έχουν βρεθεί στην Κίνα. Το Baisesaurus robustus θα έμοιαζε με δελφίνι, σύμφωνα με εικόνες που δημιουργήθηκαν μέσω επιστημονικής αποκατάστασης.

Με μακρύτερα και ισχυρότερα οστά πρόσθιων άκρων, το θαλάσσιο ερπετό πιστεύεται επίσης ότι ήταν δυνατός κολυμβητής και πιθανότατα ανώτερος θηρευτής στους ωκεανούς, δήλωσε ο Han Fenglu, επικεφαλής της ομάδας και αναπληρωτής καθηγητής στη σχολή γεωεπιστημών του πανεπιστημίου.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο στο διεθνές περιοδικό βιολογίας PeerJ.

Τα ιχθυοσαυροειδή εμφανίστηκαν στη Γη πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 90 εκατομμύρια χρόνια. Τα θαλάσσια ερπετά ζούσαν περίπου την ίδια εποχή με τους δεινόσαυρους, αλλά η προέλευσή τους και η πρώιμη ιστορία της εξέλιξής τους παραμένουν ένα μυστήριο.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.