Ξένες εταιρείες επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα παρά την πανδημία

Παρά την παρατεταμένη πανδημία COVID-19 και την πτωτική πίεση στη μακροοικονομία, οι ξένες εταιρείες είναι γενικά αισιόδοξες για την κινεζική αγορά και σχεδιάζουν να επεκτείνουν περαιτέρω τις επενδύσεις τους στην Κίνα.

Οι ξένες επιχειρήσεις πιστεύουν στα ολοκληρωμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κίνας σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς, τη βιομηχανική υποστήριξη και το επιχειρηματικό περιβάλλον, σύμφωνα με την Ειδική Έκθεση του 2022 για την Κατάσταση των Επιχειρήσεων στη Νότια Κίνα που δημοσιεύτηκε από το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νότια Κίνα (AmCham South China) την 1η Μαρτίου.

Πάνω από το 70% των εταιρειών που αξιολογήθηκαν έχουν σχέδια επανεπένδυσης στην Κίνα για το 2022. Περίπου το 72% των εταιρειών σκοπεύουν να επεκταθούν στην Κίνα τα επόμενα τρία χρόνια, με την εκτιμώμενη επανεπένδυση να φτάνει τα 26,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αναφέρει η έκθεση.

Μια πολλά υποσχόμενη επενδυτική προοπτική, η υψηλή απόδοση και το εξαιρετικό περιβάλλον έχουν υπερτροφοδοτήσει τις επενδύσεις ξένων επιχειρήσεων στην Κίνα.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.