Το RCEP βοηθά την κινεζική Yiwu να αυξήσει το εμπόριο με τις χώρες της ASEAN τους πρώτους 2 μήνες

Το Yiwu, ο μικρός κόμβος εμπορευμάτων της Κίνας στην επαρχία Zhejiang, πραγματοποίησε συνολική αξία εισαγωγών και εξαγωγών 8,39 δισεκατομμυρίων γιουάν με τις χώρες του ASEAN τους δύο πρώτους μήνες του 2022, σημειώνοντας αύξηση 63,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Yiwu Customs, ανέφερε το Chinanews.com την Πέμπτη.

Η Περιφερειακή Συνολική Οικονομική Συνεργασία (RCEP), η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο, έφερε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για το εξωτερικό εμπόριο της Yiwu με τις χώρες του ASEAN.

Η κατά κεφαλήν ιδιοκτησία αυτοκινήτου στην Ινδονησία είναι υψηλή και οι μοτοσυκλέτες και τα άλλα αξεσουάρ απολαμβάνουν μια ευρεία αγορά. Τα κινεζικά προϊόντα είναι οικονομικά και πολύ ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές, δήλωσε ο Deng Chaofeng, επικεφαλής μιας εταιρείας εφοδιαστικής αλυσίδας στο Yiwu.

Στο μέλλον, η εταιρεία θα συνεχίσει να βελτιώνει το ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών της για το εξωτερικό εμπόριο, να δημιουργεί την πλήρη βιομηχανική αλυσίδα αυτοκινήτων, ανταλλακτικών μοτοσικλετών, μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ακόμη και ολόκληρων εξαγωγών αυτοκινήτων, ενώ θα αναπτύσσει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σε άλλες χώρες της ASEAN για να εμπλουτίσει το αγορά του εξωτερικού, πρόσθεσε ο Deng.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν, η Yiwu πραγματοποίησε συνολική αξία εισαγωγών και εξαγωγών 73,76 δισεκατομμυρίων γιουάν τους πρώτους δύο μήνες του 2022, σημειώνοντας αύξηση 47,8% σε ετήσια βάση. Μεταξύ αυτών, το εμπόριο της με τις χώρες και τις περιοχές του Belt and Road έφτασε τα 30,45 δισεκατομμύρια γιουάν κατά τη διάρκεια της περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 40,5% σε ετήσια βάση.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.