Το Μαλάουι υπογράφει MοU για τη συνεργασία BRI με την Κίνα

Το Μαλάουι υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας, MοU, με την Κίνα για τη συνεργασία της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) την Τετάρτη στο Lilongwe, καθιστώντας την τελευταία χώρα που εντάχθηκε στο πολυεθνικό έργο.

Στην τελετή υπογραφής, η υπουργός Εξωτερικών του Μαλάουι Nancy Tembo επεσήμανε ότι η ένταξη στο BRI θα δώσει νέα ώθηση στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Το μνημόνια στοχεύει σε περισσότερη διμερή συνεργασία στη μείωση της φτώχειας, στη γεωργία, στις υποδομές, στην υγειονομική περίθαλψη και άλλους τομείς.

«Η κυβέρνηση του Μαλάουι παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση των σχέσεών της με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο σε θέματα κοινών συμφερόντων», είπε ο υπουργός.

Ο Κινέζος πρεσβευτής στο Μαλάουι Liu Hongyang είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνδέσει το BRI με το Όραμα του Μαλάουι για το 2063 και να συμβάλει στην οικοδόμηση του Μαλάουι ενός πλούτου και αυτοδύναμου έθνους χωρίς αποκλεισμούς.

Περισσότερες από 170 χώρες και διεθνείς οργανισμοί έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής συμφωνίες συνεργασίας BRI με την Κίνα.

Η Tembo επικρότησε τη συμβολή του Liu στην ανάπτυξη των δεσμών Κίνας-Μαλάουι από τον διορισμό της τον Αύγουστο του 2018.

Χαιρέτισε τον Κινέζο απεσταλμένο για τη διευκόλυνση πολλών έργων υποδομής στο Μαλάουι μέσω επιχορηγήσεων και δανείων με ευνοϊκούς όρους κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Παρέθεσε μερικά από τα βασικά έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Lilongwe Water ύψους 67,7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με ευνοϊκό δάνειο, την κατασκευή ενός διπλού δρόμου στο Lilongwe αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων και μια επιχορήγηση 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή 5 κοινοτικών τεχνικών σχολών στην Χώρα.

«Ο πρεσβευτής Liu έχει συμβάλει σημαντικά στη σχέση Μαλάουι-Κίνας από τον διορισμό του το 2018», είπε η Tembo.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.