Το έργο επίδειξης Hualong One τέθηκε σε λειτουργία

Η μονάδα 6 του πυρηνικού σταθμού Fuqing της China National Nuclear Cooperation (CNNC), η δεύτερη μονάδα του έργου επίδειξης Hualong One, είναι έτοιμη για εμπορική λειτουργία από στις 25 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο επίδειξης Hualong One της εταιρείας ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε εμπορική λειτουργία.

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας της Κίνας, σηματοδοτώντας ότι η τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας και η συνολική ισχύς της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κόσμου.

Είναι επίσης ένα επίτευγμα ορόσημο στη δέσμευση του CNNC για ασφαλή και καινοτόμο ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων αιχμής του άνθρακα και ουδετερότητας άνθρακα και στην οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Hualong One είναι ο πυρηνικός αντιδραστήρας νερού υπό πίεση τρίτης γενιάς του CNNC με πλήρη δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και είναι ένας από τους πιο ευρέως αποδεκτούς πυρηνικούς αντιδραστήρες τρίτης γενιάς στην τρέχουσα αγορά. Αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε με βάση περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη διαχείριση της πυρηνικής ενέργειας. Ο αντιδραστήρας Hualong One υιοθετεί καινοτόμα σχεδίαση 177 πυρήνων και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, που πληρούν τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και είναι ικανός για μαζική παραγωγή.

Οι μονάδες 5 και 6 του πυρηνικού σταθμού Fuqing στην επαρχία Fujian της ανατολικής Κίνας αποτελούν το παγκόσμιο έργο επίδειξης Hualong One.

Οι δύο μονάδες θα παράγουν περίπου 20 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, που ισοδυναμεί με μείωση της τυπικής κατανάλωσης άνθρακα κατά 6,24 εκατομμύρια τόνους, μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 16,32 εκατομμύρια τόνους ή φύτευση περισσότερων από 140 εκατομμυρίων δέντρων.

Η Hualong One οδήγησε επίσης την ανάπτυξη περισσότερων από 5.300 επιχειρήσεων στις βιομηχανικές αλυσίδες ανάντη και κατάντη, φέρνοντας τεράστια οικονομικά οφέλη και ευκαιρίες για μετασχηματισμό και αναβάθμιση της βιομηχανίας κατασκευής εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας της Κίνας.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.